Χιόνια και στην Αθήνα έφερε ο Τηλέμαχος - Προβλήματα σε μετακινήσεις και ηλεκτροδότηση

Κλειστοί δρόμοι, τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ και διακοπές ρεύματος.
Eurokinissi (xionia)

Μια άλλη Αθήνα που αντικρίζουμε μόνο τις σπάνιες φορές που χιονίζει στην πόλη, αντίκρισαν όσοι ξύπνησαν νωρίς το πρωί αφού τα πάντα, ακόμη και στο κέντρο, ήταν ”λευκά”. Τα ξημερώματα μάλιστα, όταν ακόμη επικρατούσε σκοτάδι στους δρόμους και φωτίζονταν μόνο με τα φώτα της πόλης ή τα χρώματα από τις πινακίδες νέον, οι εικόνες ήταν υπέροχες. Τις διαδέχθηκαν όμως ακόμη καλύτερες με την ανατολή του ήλιου όπως αυτές της χιονισμένης Ακρόπολης του Ζαππείου, της περιοχής στους Στύλους του Ολύμπιου Δία αλλά και των δεκάδων αγαλμάτων στο κέντρο της Αθήνας που ήταν επίσης καλυμμένα από χιόνι.

Eurokinissi (xionia)

Βέβαια υπήρχαν και τα προβλήματα από την κακοκαιρία κυρίως νωρίς το πρωί. και πρωτίστως στα προάστια και την βορειοανατολική Αττική με κατοίκους να αναφέρουν πως το χιόνι έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους 10 πόντους σε Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Πεντέλη, Βριλίσσια και αλλού.

Παράλληλα παρατηρήθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης καθώς το ξημέρωμα σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Άνοιξης, της Δροσιάς και της Σταμάτας του δήμου Διονύσου ενώ εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και τα συνεργεία αναζητούσαν τρόπους να προσεγγίσουν τη περιοχή καθώς το χιόνι ήταν πυκνό.


Επίσης εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης διεκόπη νωρίς το πρωί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη ως τα διόδια της Θήβας και παραδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία μετά τις 7:30. Διακοπή κυκλοφορίας νωρίτερα σημειώθηκε στην Καισαριανή, στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή και στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Μετ′ εμποδίων και και οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική . Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) εκτελεί δρομολόγια μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν προχωρήσεις σε αναγκαστικές τροποποιήσεις των δρομολογίων τους. Επίσης ταξί, ειδικά σε κάποιες περιοχές, θα ειδικά στις τοπικές γραμμές.

Στο μεταξύ από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι 46 έχουν πλέον αποφασίσει να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία.

Eurokinissi (xionia)
eurokinissi (xionia)

Κλειστά και τα δικαστήρια

Παράλληλα κλειστά θα είναι τα δικαστήρια στην Αθήνα με πράξη του υπουργού Δικαιοσύνης, έπειτα από συνεννόηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με στόχο την πρόληψη τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων.

Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υποθέσεις που δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία.

eurokinissi (xionia)
Huffpost GR
Huffpost GR
v
Huffpost GR
eurokinissi (xionia)
eurokinissi (xionia)
eurokinissi
eurokinissi (xionia)
eurokinissi (xionia)

Δημοφιλή