Κίσσαβος: Άφησαν γάιδαρο τρεις μέρες νηστικό για να πεθάνει μόνος του στο χιόνι

Κίσσαβος: Άφησαν γάιδαρο τρεις μέρες νηστικό για να πεθάνει μόνο του στο χιόνι

Συναγερμός αλλά και μεγάλη κινητοποίηση κυρίως μέσω διαδικτύου προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας του εντοπισμού ενός γέρικου ζώου που κινούνταν ελεύθερο μέσα στα χιόνια στη Σπηλιά Κισσάβου, με αποτέλεσμα φιλόζωοι να μιλούν για εγκατάλειψη, απευθυνόμενοι μάλιστα στο Σύλλογο «Γαϊδουροχώρα- Donkey ’ς Land» για τον εντοπισμό και την περίθαλψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ζωόφιλη εντόπισε μόνο του στην άκρη του δρόμου το ηλικιωμένο γαϊδουράκι, ενώ κινητοποιήθηκε άμεσα μετά από πληροφόρηση που είχε από χειριστή εκχιονιστικού μηχανήματος που κινούνταν στην περιοχή πως το ζώο παραμένει στο ίδιο μέρος εδώ και δύο τουλάχιστον 24ωρα.

Σε επικοινωνία με την υπεύθυνη της «Γαϊδουροχώρας» Τατιάνα Παπαμόσχου έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται για εγκατάλειψη αλλά για περίπτωση ζώου που αφήνεται ελεύθερο να κινείται στην περιοχή, ωστόσο όπως μας επισημάνθηκε για το περιστατικό ενημερώθηκε ήδη το Α.Τ Συκουρίου, όπως και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας όπου εντοπίστηκε το ζώο.

«Σαφώς πρόκειται για γέρικο ζώο, το οποίο δεν δείχνει ταλαιπωρημένο, ωστόσο καλό θα ήταν να εντοπισθεί και να ζήσει τα τελευταία χρόνια του σε πιο προστατευμένο περιβάλλον», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση της κ. Παπαμόσχου, ενώ σε επικοινωνία της σελίδας και με το Α.Τ έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης του ζώου έχει εντοπισθεί, ωστόσο δηλώνει απασχολημένος με το να προστατεύσει το κοπάδι του από το χιονιά, σημειώνοντας πάντως πως θα ασχοληθεί στη συνέχεια με το ηλικιωμένο ζώο του.

Περισσότερο ευαισθητοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Β. Νταής, με τον οποίο επίσης επικοινώνησε η σελίδα, ο οποίος επισημαίνοντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, αλλά και τις προτεραιότητες που θέτουν ιδιοκτήτες ζώων, υποστήριξε πως θα καταβληθούν προσπάθειες για την περισυλλογή και μεταφορά του ζώου σε ασφαλές περιβάλλον.

Γεγονός πάντως είναι πως το ηλικιωμένο ζώο παραμένει για τρίτο 24ωρο εκτεθειμένο στο ίδιο σημείο, με νέο φωτογραφικό υλικό να φτάνει στα χέρια της «Γαϊδουροχώρας» το απόγευμα της Δευτέρας από διερχόμενους ορειβάτες (φωτο 2), ενώ το θέμα έχει λάβει διαστάσεις σε βαθμό που πολλοί να αναρωτιούνται «ποιοι είναι τελικά τα γαϊδούρια της υπόθεσης», στηλιτεύοντας τη στάση του ιδιοκτήτη που δυσφημεί την περιοχή.

Πηγή: paidis.com

Δημοφιλή