Χρυσωρυχείο αποδείχτηκε ο Μέσι για την Παρί Σεν Ζερμέν

Έφερε περίπου 700 εκατ. ευρώ στο ταμείο της.
Andy Cheung via Getty Images

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να μην έπιασε την απόδοση που όλοι περίμεναν στην πρώτη του χρονιά στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά έφερε τεράστια έσοδα στην Γαλλική ομάδα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Μarca, η Παρί κατάφερε να εξασφαλίσει το εκπληκτικό ποσό των 700! Εκατ. Ευρώ από την παρουσία του Αργεντίνου σούπερ σταρ.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι σύναψε νέες χορηγικές συμφωνίες με περισσότερες από δέκα εταιρείες. Μάλιστα ο υπεύθυνος του σχετικού τμήματος Μαρκ Άρμοστονγκ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συμφωνίες που θα μας απέφεραν το πολύ τρία με πέντε εκατ. Ευρώ, πλέον μπορούσαμε να ζητήσουμε από πέντε έως οκτώ εκατ. Ευρώ».

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε συμφωνία με εταιρεία κρυπτονομισμάτων που απέφερε 300 εκατ. Ευρώ στην ομάδα του Παρισιού.

Εκεί που φυσικά έγινε πραγματικός χαμός ήταν οι φανέλες, που σύμφωνα με τις πληροφορίες πουλήθηκαν πάνω από … 600.000 με το όνομα και τον αριθμό του Μέσι και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγουν μέχρι και τα μισά «σπασμένα» της σεζόν 2020-21, δηλαδή περίπου 41, 5 εκατ. Ευρώ.

Σημαντικό επίσης ρόλο παίζουν πλέον και τα social media, στα οποία η Παρί, είδε τους ακολούθους της να αυξάνονται απίστευτα. Για παράδειγμα στο instragram από 38 εκατ οι ακόλουθοι έφτασαν στα 60 εκατ, ενώ στο Tik Tok η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε διαδοχικά στα δέκα και τα είκοσι εκατ ακολούθους.