Γερμανία: Οι τρανς ποδοσφαιριστές θα μπορούν να επιλέγουν ανδρικές ή γυναικείες ομάδες

Η μεγαλύτερη ομοσπονδία ποδοσφαίρου στον κόσμο δίνει ηχηρές απαντήσεις για τον αποκλεισμό αθλητών σε άλλες διοργανώσεις.
via Associated Press

Το γερμανικό ποδόσφαιρο ανατρέπει την πρόσφατη τάση της απαγόρευσης των τρανς από τις γυναικείες διοργανώσεις, επιτρέποντας σε όλους τους τρανς, διαφυλικούς και μη δυαδικούς παίκτες να αποφασίζουν μόνοι τους αν θα παίξουν σε ανδρικές ή γυναικείες ομάδες.

Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) ψήφισε νέο κανονισμό για παίκτες με «διαφορετική» ή «απροσδιόριστη» αστική κατάσταση, που είναι « μη συμμορφούμενοι με τα φύλα».

«Ισχύει επίσης για τρανς παίκτες που μπορούν πλέον να αλλάξουν σε μια συγκεκριμένη στιγμή ή να παραμείνουν αρχικά στην ομάδα στην οποία έπαιζαν στο παρελθόν», ανέφερε η DFB. «Εφόσον η αθλητική δραστηριότητα δεν επηρεάζει την υγεία του ατόμου ενώ παίρνει φάρμακα, το άτομο μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα, γι′ αυτό ο νέος κανονισμός αποκλείει τη συσχέτιση με το ντόπινγκ».

Οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ την ερχόμενη σεζόν και θα ενσωματωθούν στους κανονισμούς αγώνων της DFB, στους κανονισμούς νέων και στους κανονισμούς σάλας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο της απαγόρευσης διεμφυλικών γυναικών από γυναικείες διοργανώσεις της παγκόσμιας κολύμβησης την περασμένη Κυριακή και την απαγόρευση της Διεθνούς Λίγκας Ράγκμπι των τρανς αθλητών από διεθνείς αγώνες γυναικών.

Οι νέοι κανόνες του γερμανικού ποδοσφαίρου έχουν ήδη δοκιμαστεί σε τοπικό επίπεδο από την ομοσπονδία του Βερολίνου από το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο με περισσότερα από επτά εκατομμύρια μέλη, περισσότερους από 24.000 συλλόγους, σχεδόν 130.000 ομάδες και περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια παίκτες σε όλα τα πρωταθλήματα, τις κατηγορίες και τις διοργανώσεις της.