Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,41 στο άλμα εις μήκος

Το παλικάρι από τα Γρεβενά, που από το παρκούρ μεταπήδησε στον στίβο, δεν πτοήθηκε.
.
.
ANDREJ ISAKOVIC via Getty Images

Ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου, με ένα άλμα στα 8,41μ στην τελευταία προσπάθειά του ανέβηκε στο πιο ψηλό σημείο του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.

Ο 23χρονοςΤεντόγλου ξεκίνησε καλά με 8,11μ, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε πίσω, αφού οι δύο Κουβανοί Ετσεβαρία και Μάσο είχαν κάνει καλύτερα άλματα, με 8,41μ και 8,21μ αντίστοιχα.

Το παλικάρι από τα Γρεβενά, που από το παρκούρ μεταπήδησε στον στίβο, δεν πτοήθηκε και παρ’ ότι λίγο πριν ξεκινήσει την τελευταία προσπάθειά του βρέθηκε εκτός μεταλλίων, αφού τον πέρασε και ο Ισπανός Κάθερες με 8,18μ. Ήταν έτοιμος.

«Δεν θέλω να ζοριστώ, τώρα» είχε πει σε μία από τις προηγούμενες προσπάθειες του στον προπονητή του Πομάνσκι και κάτι ήξερε.

Με φοβερή ψυχραιμία και με σθένος έκανε το άλμα του και πέταξε στα 8,41μ, το ίδιο ακριβώς μήκος που είχε και ο Ετσεβαρία ο Κουβανός, αλλά ο Τεντόγλου είχε δεύτερο καλύτερο άλμα στα 8,15μ και αυτό του έδωσε το χρυσό μετάλλιο.

Οι δύο Κουβανοί τραυματίστηκαν και δεν κατάφεραν να απαντήσουν και να κάνουν το τελευταίο άλμα τους και παρακολουθούσαν με τεράστια αγωνία τον Τεντόγλου. Αυτός δεν τους διέψευσε και πέταξε στο χρυσό μετάλλιο αφήνοντάς τους στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο Τεντόγλου έκανε 8,11μ στην πρώτη προσπάθεια, έκανε άλλη μία στα 8,15μ στην πέμπτη προσπάθειά του και στην τελευταία, τους χτύπησε και πήρε το χρυσό.

Οι δύο Κουβανοί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, αλλά εμείς πανηγυρίζουμε το παληκαρίσιο χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου.

Πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο και ένα τεράστιο Ευχαριστούμε!

Popular in the Community