Δανία: Αναγκάζεται να ανακαλέσει κορεάτικα noodles επειδή είναι «φωτιά»

Η υπηρεσία τροφίμων της Δανίας εξέδωσε την ανάκληση και προειδοποίηση την Τρίτη, καλώντας τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν.
SAMYANG

Η Δανία ανακάλεσε πολλά πικάντικα προϊόντα noodle ramen της νοτιοκορεατικής εταιρείας Samyang, ισχυριζόμενη ότι τα επίπεδα καψαϊκίνης σε αυτά θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν τους καταναλωτές.

Τρεις γεύσεις της σειράς Samyang instant ramen αποσύρονται: Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken και Hot Chicken Stew.

Η υπηρεσία τροφίμων της Δανίας εξέδωσε την ανάκληση και προειδοποίηση την Τρίτη, καλώντας τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν.

Αλλά ο κατασκευαστής Samyang λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του φαγητού.

«Κατανοούμε ότι η δανική αρχή τροφίμων ανακάλεσε τα προϊόντα, όχι λόγω προβλήματος στην ποιότητά τους, αλλά επειδή ήταν πολύ πικάντικα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση στο BBC.

«Τα προϊόντα εξάγονται παγκοσμίως. Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακαλούνται για τον παραπάνω λόγο.»

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων δήλωσε ότι εκτίμησε τα επίπεδα της καψαϊκίνης σε ένα μόνο πακέτο ως «τόσο υψηλά που ενέχουν κίνδυνο να αναπτύξει ο καταναλωτής οξεία δηλητηρίαση».

Τόνισε επίσης το προϊόν για τα παιδιά είναι εξαιρετικά πικάντικο και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στο διαδίκτυο με πολλές διασκεδαστικές αντιδράσεις από τους λάτρεις των πικάντικων φαγητών. Πολλοί έχουν διατυπώσει ισχυρισμούς για τη χαμηλή ανοχή των Δανών στα μπαχαρικά.

Η καψαϊκίνη είναι η χημική ένωση στις πιπεριές τσίλι που δημιουργεί την αίσθηση καψίματος.

Η Samyang αυτοαποκαλείται ως η πρώτη εταιρεία στη χώρα που δημιούργησε instant noodles, στη δεκαετία του 1960.

Δημοφιλή