Δεκαέξι τρόποι διαφυγής των γονέων στην απομόνωση που μπορεί να μας εμπνεύσουν

Τακτικές από τον καιρό της καραντίνας που μπορούν να βοηθήσουν και μετά την άρση της απομόνωσης.

Ο ελεύθερος χρόνος των γονέων ήταν ήδη περιορισμένος. Με την κατάσταση της απομόνωσης στο σπίτι με όλη την οικογένεια λόγω του κορονοϊού έγινε μηδενικός.

Ωστόσο, πολλοί γονείς σκέφτηκαν κι επινόησαν κάποιες τακτικές τον καιρό της καραντίνας ώστε να ξεκλέψουν μια με δυο ωρίτσες για τον εαυτό τους τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε και μετά την άρση της απομόνωσης σε ανάλογες δύσκολες περιπτώσεις.

Η HuffPost US ζήτησε από τους αναγνώστες της να μοιραστούν μερικούς από αυτούς τους δημιουργικούς τρόπους διαφυγής. Ακολουθούν 16 τακτικές που μπορεί μας εμπνεύσουν.

Να προσποιηθούμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω κάποιας σύσκεψης

Μία λύση είναι να φορέσουμε τα ακουστικά μας,να καθίσουμε στο δωμάτιο ή στο γραφείο μας και να προσποιηθούμε ότι είμαστε σε μία σύσκεψη. Ακόμα καλύτερα αν είχαμε ήδη μια σύσκεψη η οποία τελείωσε, ας μην κλείσουμε τον υπολογιστή ή το κινητό μας αλλά να καθίσουμε λίγο παραπάνω αξιοποιώντας λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Δεν θα μας ενοχλήσει κανείς!

Να πάμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο

Μπορούμε να πούμε στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μας ότι θα πάμε στο σούπερ μάρκετ ή στο βενζινάδικο ή ακόμα να πούμε και την αλήθεια. ’Όπως και να έχει μια βόλτα με το αυτοκίνητο είναι θεραπευτική και καθαρίζει το μυαλό. Ο καθαρός αέρας και η μουσική θα μας βοηθήσουν και η διάθεση μας θα αλλάξει - ακόμα και αν έχουμε συνεπιβάτες.

Μήπως να καθίσουμε απλά στο αυτοκίνητο;

Ίσως από την άλλη να θέλουμε απλά να καθίσουμε για λίγα λεπτά στο αυτοκίνητο μόνοι μακριά από όλους, ειδικά όταν γυρίζουμε από μια κουραστική μέρα από τη δουλειά ή από τα ψώνια.

Να περπατήσουμε

Ένας περίπατος στη φύση ή ακόμα και μέσα στη πόλη θα μας κάνει να ξεχαστούμε λιγάκι. Το μπόνους με αυτή τη δραστηριότητα είναι ότι θα γυμναζόμαστε ταυτόχρονα!

Καταφύγιο το γκαράζ ή το υπόγειο

Το γκαράζ ή υπόγειο στο σπίτι μας είναι το τέλειο μέρος για να ηρεμήσουμε. Σχεδόν ποτέ κανείς δεν θα έρθει να μας ενοχλήσει εκεί ή να κάτσει μαζί μας. Οπότε ας διαμορφώσουμε το χώρο ανάλογα και ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας εκεί δημιουργικά.

Ένα διάλειμμα είναι πάντα μια καλή επιλογή

Πολύ απλά μπορούμε να πούμε στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μας ότι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Λίγο χρόνο για εμάς - κάτι που θα πρέπει να σεβαστούν.

Να προσφέρουμε αίμα

Ένας τρόπος να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας και να βρούμε λίγο ποιοτικό χρόνο για εμάς είναι να πάμε να δώσουμε αίμα.

Να κρυφτούμε στο μπάνιο

Όταν όλες οι άλλες ιδέες μας δεν ευδοκιμούν μία λύση μας έχει μείνει.Να κρυφτούμε στο μπάνιο! Εκεί δεν θα μας ακολουθήσει κάποιος και θα έχουμε λίγα λεπτά ησυχίας. Βέβαια μια εναλλακτική είναι να κλειδωθούμε στο δωμάτιο μας αν αυτό δεν προκαλέσει περισσότερη σύγχυση στο σπίτι.

Να απασχολήσουμε τα παιδιά μας

Απασχολώντας τα παιδιά μας με κάτι δημιουργικό όπως κολάζ, ζωγραφική, πλαστελίνη ή με άλλα παιχνίδια, θα εξοικονομήσουμε λίγα λεπτά για τον εαυτό μας.

Να γίνουμε εθελοντές

Ένας ακόμη τρόπος να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας αυτή τη κρίσιμη περίοδο είναι με τον εθελοντισμό. Συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις δεν βοηθάμε μόνο τους άλλους αλλά και εμάς τους ίδιους.

Πρωινό ξύπνημα

Το πρόγραμμα του ύπνου μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας μπορεί να αλλάξει. Όμως αν σηκωθούμε νωρίς το πρωί πριν από όλους δεν θα απολαύσουμε μόνο τον ήλιο αλλά και το χρόνο που θα έχουμε για εμάς. Με αυτό το τρόπο θα έχουμε όλη την υπόλοιπη ημέρα να τη περάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Να αργήσουμε να κοιμηθούμε

Από την άλλη πλευρά όσοι κοιμόμαστε αργά έχουμε πάντοτε λίγο χρόνο για εμάς αφού κοιμηθούν όλοι οι υπόλοιποι. Όμως είναι σημαντικό να διατηρήσουμε σε κάθε περίπτωση μια υγιή ρουτίνα ύπνου.

Να περάσουμε λίγο χρόνο στην αυλή ή το μπαλκόνι μας

Τώρα που ανοίγει ο καιρός λίγες ώρες στην αυλή ή το μπαλκόνι μας είναι μια ευχάριστη διαφυγή αναπνέοντας καθαρό αέρα.

Να μοιράσουμε τον χρόνο με τον σύζυγο μας

Μια καλή ιδέα είναι να μοιράσουμε τις ώρες της ημέρας με τον σύζυγο μας. Είτε ο ένας δουλεύει και ο άλλος είναι σπίτι με τα παιδιά είτε είμαστε και οι δύο στο σπίτι, μπορούμε να προσέχουμε τα παιδιά ή να κάνουμε τις δουλειές εκ περιτροπής ώστε να υπάρχει χρόνος ηρεμίας εξίσου και για τους δύο.

Ένα διάλειμμα για όλη την οικογένεια

Αν δεν θέλουμε να κλειδωθούμε σε ένα δωμάτιο μόνοι μας αλλά δεν μπορούμε να επιβλέπουμε συνεχώς τα παιδιά και έχουμε κουραστεί, τότε μια καλή τακτική είναι να ορίσουμε μια ώρα της ημέρας που όλοι μαζί θα καθίσουμε κάνοντας ο καθένας κάτι για τον εαυτό του.

Ας απολαύσουμε το κάθε λεπτό

Ίσως τελικά να μην μπορούμε να βρούμε μια ώρα ηρεμίας. Όμως το σημαντικό είναι ότι είμαστε με την οικογένεια μας οπότε ας απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας μαζί τους.