Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 7,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38%.
.
.
Eurokinissi

Προβάδισμα 7,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 33,5% έναντι 26%, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων), έχει η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 1%, η Εθνική Δημιουργία με 1% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 2,5%. Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα από 19 έως 23 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.205 πολιτών, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις στο πολιτκό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ υπερτερεί με 58% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 38% έναντι 27% για τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» απαντά το 30%.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.

Δημοφιλή