"Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου" - Ιερομόναχος κατά πιστής που φορούσε μάσκα στην λειτουργία

Η οργισμένη ανάρτηση της κόρης της 74χρονης για τα λόγια του ιερέα που μάλιστα διέκοψε την λειτουργία για να επιτεθεί στη γυναίκα.
George Pachantouris via Getty Images

Ο φόβος ενός δεύτερου κύματος πανδημίας κορονοϊού επικρατεί σε Ευρώπη και Ασία, που η εικόνα στις ΗΠΑ δεν παρουσιάζει ουσιαστική βελτίωση και η Λατινική Αμερική συνεχίζει να ναι το επίκεντρο της πανδημίας και εκδηλώνονται σοβαροί φόβοι για τη κατάσταση στην Αφρική. Πολλές χώρες ανά τον κόσμο επαναφέρουν μέτρα ή υιοθετούν νέα όπως και στην Ελλάδα μετά την σχετική αύξηση των κρουσμάτων και την παρατηρούμενης χαλάρωσης των πολιτών.

Κι όμως. Σε ένα μοναστήρι στην Εορδαία Κοζάνης, ιερομόναχος φέρεται να διέκοψε την λειτουργία επειδή μια 74χρονη γυναίκα (που λόγω ηλικίας και μόνο ανήκει φυσικά στις ευπαθείς ομάδες), φορούσε μάσκα. Μάλιστα σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση που έκανε η κόρη της γυναίκας, στο Facebook καταγγέλλοντας την συμπεριφορά του ιερομόναχου, αναφέρει πως ο τελευταίο συνόδευσε την έκφραση της οργής του για τη επιλογή της γυναίκας να φορά μάσκα με τη φράση ”δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου”.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ιερά Μονή Αγ.Παρασκευής, Μηλοχωρίου της Εορδαίας ενώ όπως αναφέρει το Kozanimedia η 74χρονη πιστή αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά το γεγονός μάλιστα και ο επίτροπος την κάλεσε να αποχωρήσει ενώ οι υπόλοιποι πιστοί δεν την υπερασπίστηκαν.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ”συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια “αποσχιστεί” από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως φανατικοί αντιπατριαρχικοί”.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, αναφέρει:

“Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας”.

Δημοφιλή