ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/07/2019 22:16 EEST

Διαλύεται η Χρυσή Αυγή: Αποχωρεί και ο πρώην βουλευτής της, Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Μία ημέρα μετά την αποχώρηση του ευρωβουλευτή και υπόδικου Γιάννη Λαγού.

O Παναγιώτης Ηλιόπουλος, πρώην βουλευτής Μαγνησίας, έκανε γνωστό πως αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση παραίτησης που έδωσε στη δημοσιότητα.   

Σημειώνεται πως η παραίτηση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου έρχεται μία μέρα μετά την ανεξαρτοποίηση του ευρωβουλευτή Παναγιώτη Λαγού. Στην ανακοίνωση, του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. αναφέρει πως υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής για δεκαετίες και προσθέτει:  

«Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις μου στο Κίνημα – οικονομικές και ηθικές. Πραγματοποίησα εκατοντάδες ομιλίες στη βουλή και ακόμα περισσότερες σε ολόκληρη την Ελλάδα και υπερασπίστηκα τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου με αυταπάρνηση.

Αγωνίστηκα σε ένα δύσκολο Νομό, όπως αυτός της Μαγνησίας και κατάφερνα διαχρονικά να τον κρατάω σε ποσοστά ανώτερα από τα πανελλαδικά, με σκληρή δουλειά και υποδειγματική οργάνωση. Αποχωρώ από το Κίνημα χωρίς να έχω αποκομίσει το παραμικρό οικονομικό και προσωπικό όφελος.

Όμως, το να βλέπω παθητικά την Χρυσή Αυγή να αποσυντίθεται, συνεπεία αλλεπάλληλων λαθών, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα μου και δεν αρμόζει στις θυσίες μου.  

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κλείσει αυτός ο κύκλος. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους τους ανιδιοτελείς Εθνικιστές, για τους Αγώνες που δώσατε και θα δώσετε. Προσωπικά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια μακριά πλέον από το Κίνημα στο οποίο ανδρώθηκα πολιτικά, στο πλευρό χιλιάδων Άξιων Πατριωτών και ενός νέου Φορέα που εδραιώνεται δυναμικά σε ολόκληρη την Ελλάδα».