ΔΙΕΘΝΕΣ
16/09/2020 15:21 EEST

Διασημότητες παγώνουν Instagram και Facebook για τη διάδοση «μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης»

Οι Ντι Κάπριο, Καρντάσιαν, Λόρενς, Μπάρον Κοέν και Πέρι παγώνουν τους λογασιασμούς τους στο πλαίσιο της  #StopHateforProfit.

Twitter
#StopHateForProfit

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάδοση «μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης», διασημότητες όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Κιμ Καρντάσιαν, Τζένιφερ Λόρενς, Σάσα Μπάρον Κοέν και Κέιτι Πέρι παγώνουν τους λογασιασμούς τους σε Instagram και Facebook στο πλαίσιο της  #StopHateforProfit.

Ο λόγος για την καμπάνια που εστιάζει κυρίως στο Facebook το οποίο έβαλε πέρυσι στα ταμεία του σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικά έσοδα. Η καμπάνια έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο και αφορά επίσης το Instagram διότι τόσο αυτή η πλατφόρμα όσο και το WhatsApp ανήκουν στο Facebook.

Ενώ μοιράζονται κενά λόγια για την ψηφοφορία (των επερχόμενων εκλογών), συνεχίζουν να επιτρέπουν τη διάδοση καταφανών ψεμάτων και παραπληροφόρησης στις εκλογές - υπονομεύοντας τη δημοκρατία μας

Στόχος της, να «λογοδοτήσουν οι εταιρείες κοινωνικών μέσων για το μίσος στις πλατφόρμες τους» 

«Σταματήστε να βγάζετε τα κέρδη από το μίσος, την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την παραπληροφόρηση», αναφέρει ο ιστότοπος. «Συνεχίζουμε να απαιτούμε αλλαγή και το Facebook να σταματήσει το μίσος υπέρ του κέρδους». 

«Μου αρέσει που μπορώ να συνδεθώ απευθείας μαζί σας μέσω του Instagram και του Facebook, αλλά δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός, ενώ αυτές οι πλατφόρμες συνεχίζουν να επιτρέπουν τη διάδοση μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης», αναφέρει το tweet της Κιμ Καρντάσιαν. 

«Ενώ μοιράζονται κενά λόγια για την ψηφοφορία (των επερχόμενων εκλογών), συνεχίζουν να επιτρέπουν τη διάδοση καταφανών ψεμάτων και παραπληροφόρησης στις εκλογές - υπονομεύοντας τη δημοκρατία μας. Γι ’αυτό την Τετάρτη, παγώνω τον λογαριασμό μου στο Instagram για να πω στο Facebook #StopHateForProfit», γράφει ο Μαρκ Ρούφαλο.

«Καταπληκτικό - κάθε ώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στο αυριανό πάγωμα Instagram για να πουν στο Facebook το #StopHateForProfit”, έγραψε ο Σάσα Μπάρον Κόεν.

ΠΗΓΗ: etonline.com