ΔΙΕΘΝΕΣ
03/11/2019 17:31 EET

Οταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Πρόκειται για έναν ηγέτη της εποχής μας», δήλωσε ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός.

Instagram

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, εξήρε με ανάρτηση του στο Instagram, την Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, χαρακτηρίζοντας την, «Ηγέτη της εποχής μας».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως, «Νιώθω αισιόδοξος για το μέλλον επειδή υπάρχει η Γκρέτα και άλλοι νέοι ακτιβιστές σαν αυτή, παντού. Δεσμευτήκαμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ελπίζοντας να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας».

Υποστήριξε μάλιστα πως «Ηταν τιμή για μένα το διάστημα που πέρασα μαζί της. Ευελπιστώ πως το μήνυμα της Γκρέτα θα αφυπνίσει τους όλους τους ηγέτες του κόσμου, πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να παραμείνουν αδρανείς».

Ο Ντι Κάπριο είναι και ο ίδιος ακτιβιστής τα τελευταία χρόνια, μέσα από το «Ιδρυμα Λεονάρντο Ντ Κάπριο» (Leonardo DiCaprio Foundation), το οποίο συμμετέχει σε ενέργειες για την προστασία της άγριας φύσης καθώς και την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των ζώων.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά είναι τα «11th hour», «Sea of Shadows», «Cowspiracy», «Catching the Sun» και «Plastic Ocean».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βρέθηκε την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, στο Λος Αντζελες για διαμαρτυρία κατά της κλιματικής αλλαγής, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο παγκόσμιο κίνημα «Friday Future», το οποίο καλεί τους μαθητές να απεργούν από το σχολείο μια μέρα την εβδομάδα.

Πηγή: HuffPost US