Δίκη Άλκη Καμπανού: Ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης

«Τη συγγνώμη να τη δώσουν μπροστά στο μνήμα του»
F
F
MotionTeam

Ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης επικράτησε νωρίτερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ζήτησε να λάβει τον λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 12 κατηγορούμενου Βασίλης Ταουξής, προκειμένου να κάνει δήλωση, σχολιάζοντας χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούγιας απάντησε σε υψηλούς τόνους και ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση των 26 συνολικά μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, η εξέτασή του οποίου είναι σε εξέλιξη.

Στην συνέχεια αναμένεται να καταθέσει ο ένας από τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου, ο οποίος ήταν παρών στο αιματηρό οπαδικό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων και θεωρείται μάρτυρας «κλειδί».

«Τη συγγνώμη να τη δώσουν μπροστά στο μνήμα του»

Συγκλόνισε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, κατά την προέλευση του στη δίκη για τη δολοφονία του αδικοχαμένου γιου του, η οποία συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αναφερόμενος στους κατηγορουμένους εκ των οποίων κάποιοι ζήτησαν συγγνώμη και κάποιοι είπαν ότι λυπούνται για την απώλεια του παιδιού του είπε, «Είμαι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, θα προτιμούσα τη συγγνώμη να τη δώσουν μπροστά στο μνήμα του Άλκη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dikastiko.gr

Δημοφιλή