Μανταλένα Καϊλή κατά Politico: Ανακριβές δημοσίευμα, δεν έχω πάρει ούτε ευρώ χρηματοδότηση

Τι απαντά στο "Politico" μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου.
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(Στιγμιοτυπα)- ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(Στιγμιοτυπα)- ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Eurokinissi

Την αντίδραση της Μανταλένας Καϊλή, αδερφής της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, προκάλεσε δημοσίευμα του Politico σχετικά με το Qatargate, σύμφωνα με το οποίο το ELONtech προσπάθησε να… «σβήσει» από το χάρτη τις σχέσεις της με τις αδερφές Καϊλή.

Όπως αναφέρει το Politico, η ευρωβουλευτής εμφανιζόταν πολύ συχνά σε εκδηλώσεις που οργάνωνε η μικρότερη αδερφή της με την ελληνική ΜΚΟ «MADE Group», η οποία δραστηριοποιούνταν σε τομείς ανάλογους με αυτούς που ασχολούνταν η Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Απαντώντας σε όσα αναφέρει το δημοσίευμα, η Μανταλένα Καϊλή διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, σημειώνει πως ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση για καμία δραστηριότητά του ELONtech.

Αντίδραση Μανταλένας Καϊλή: Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Σε συνέχεια του ανακριβούς δημοσιεύματος του διεθνούς ενημερωτικού website Politico, σχετικά με την δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Νομικού Παρατηρητηρίου για τις Νέες Τεχνολογίες – European Law Observatory on New Technologies – ELONTech.

Διευκρινίζεται ότι:

Το ELONTech συνιστά μια ελεύθερη μη-κερδοσκοπική, μη-πολιτική πρωτοβουλία επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο του Δικαίου και της Τεχνολογίας, η οποία από το 2018 χωρίς νομική προσωπικότητα ή τραπεζικό λογαριασμό, προσφέρει δυνατότητα ενημέρωσης για ζητήματα όπως ψηφιακή ταυτότητα, Δίκαιο και Τεχνητή Νοημοσύνη, Ψηφιακή Φορολόγηση, Έξυπνα Συμβόλαια, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Metaverse, κα. Στην ομάδα του ELONTech συμμετείχαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους, που εθελοντικά αφιέρωναν τον χρόνο τους, όποτε υπήρχε σχετική πρόσκληση.

Το ELONTech δεν είναι ΜΚΟ

Στις -κυρίως- διαδικτυακές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εγγεγραμμένοι. Ενώ στο πέρας του χρόνου φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 100 ομιλητές-ειδικοί και κορυφαίοι στοχαστές, οι οποίοι εθελοντικά μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με το κοινό του ELONTech. Επίσης συμμετείχαν δεκάδες πολιτικοί και πολιτικά στελέχη κρατών και φορέων εντός και εκτός ΕΕ.

Το ELONTech ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τους συμμετέχοντες στις ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργάνωνε. Το ELONTech ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.

Η Κομισιόν έχει επιβεβαιώσει πως το ELONTech ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση για καμία δραστηριότητά του και πως δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες στο EU Blockchain Observatory.

Το ίδιο το EU Transparency Registry-ο επίσημος θεσμικός φορέας της ΕΕ- διαπιστώνοντας ότι το ELONTech είναι ανενεργής εγγραφή, το διέγραψε από Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ. Είναι ανακριβές ότι η διαγραφή έγινε με πρωτοβουλία της Μ. Καϊλή, ή ότι ζήτησε την διαγραφή, καθώς δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη καταχώρηση ότι υπήρχε.

Ο ιστότοπος lobbyfacts.eu ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον ευρωπαϊκό θεσμό διαφάνειας, συνεχίζει αδικαιολόγητα να περιλαμβάνει στις λίστες της το ELONTech, παρόλο που η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία το έχει διαγράψει, παραπλανώντας έτσι την κοινή γνώμη ότι το ELONTech προσφέρει υπηρεσίες λομπινγκ, πράγμα αναληθές.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος Μανταλένας Καϊλή.

Πηγή: dikastiko

Δημοφιλή