Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Πιάστηκαν στα χέρια ο δικηγόρος του Πολάκη και ο φρουρός του Γεωργιάδη

Τι πυροδότησε το επεισόδιο.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στη δίκη για παράνομες προσλήψεις ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης. Χαρακτήρισε την υπόθεση «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας» και για «καραμπινάτη ρουσφετολογία από τον Άδωνι Γεωργιάδη».

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση, που αφορά 22 προσλήψεις, οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορτήριο, είχαν γίνει μη νόμιμες από την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι συνολικά τέσσερα άτομα οι οποίοι λογοδοτούν για αδικήματα που αφορούν απιστία και συνέργεια σε αυτήν .

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι 22 προσελήφθησαν τη διετία 2013-2014 στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συνέχεια στελέχωσαν το υπουργικό γραφείο Γεωργιάδη. Παρών στην αίθουσα ήταν ο Υπουργός Υγειας.

Η διαδικασία διεξήχθη με εντάσεις και διαξιφισμούς μεταξύ των δύο πολιτικών με αποκορύφωμα επεισόδιο που προκλήθηκε, λίγο πριν διακοπεί η συνεδρίαση, όταν ο κ. Πολάκης δεν απάντησε σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί και ο κ.Γεωργιάδης είπε δυνατά «τι διαδικασία είναι αυτή;».

Το περιστατικό κλιμακώθηκε όταν στην παρέμβαση Γεωργιάδη, αντέδρασε ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης που βρισκόταν στο ακροατήριο, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με μέλος της φρουράς του υπουργού. Οι δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε να τους χωρίσουν μέλη του ακροατηρίου και αστυνομικοί.

Η δίκη διεκοπη για τις 13 Μαρτίου, όπου και θα ολοκληρωθεί η εξέταση του Παύλου Πολάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Δημοφιλή