Δίκη Μένιου Φουρθιώτη: «Σενάριο από τα αστυνομικά όργανα οι κατηγορίες»

Τι είπε για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του.
|
Eurokinissi

Ανοιξε η αυλαία της δίκης του Μένιου Φουρθιώτη με τις καταθέσεις δυο αστυνομικών. Υπενθυμίζεται, ότι ο παρουσιαστής κατηγορείται για «στημένους» πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021.

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα» δήλωσε όταν ερωτήθηκε από τον εισαγγελέα για τις κατηγορίες, ενώ αθώοι δήλωσαν και οι άλλοι 3 συγκατηγορούμενοι του.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος στις 16 Απριλίου 2021 εντόπισε μια μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες στην περιοχή της Κηφισιάς η οποία θεωρήθηκε ύποπτη γιατί δεν είχε πινακίδα και πίσω φως. «Την κρίναμε ύποπτη και θελήσαμε να την ελέγξουμε. Ήταν χωρίς πινακίδα και χωρίς να λειτουργεί το πίσω φως» ανέφερε ο μάρτυρας. Σημειώνεται, ότι κατά το κατηγορητήριο οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να πυροβολούσαν κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη το σπίτι του στο Διόνυσο, λίγο αργότερα έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν.

«Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός. Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος» κατέθεσε ο αστυνομικός, ενώ συνάδελφος του που κλήθηκε αμέσως μετά είπε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα. Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε».

Οι καταθέσεις των δυο μαρτύρων αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης, με τον δικηγόρο του ενός εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνο Γώγο να ζητεί ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση έθεσε αίτημα για νέα διακοπή της δίκης λόγω κωλυμάτων δύο συνηγόρων, όμως το δικαστήριο το απέρριψε αφού λήγει σε λίγες ημέρες το 18μηνο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορούμενων που βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Πηγή: Dikastiko.gr