Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί ήταν ωχρό και δεν είχε ρινικό οξυγόνο, το μόνιτορ έδειχνε παύλες»

Τι κατέθεσε η νοσηλεύτρια για τη στιγμή της ανακοπής της Τζωρτζίνας.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Η νοσηλεύτρια Ελευθερία Πετσάβα, που είχε βάρδια το Σαββατοκύριακο 10-11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

«Το Σάββατο φώναξε η μητέρα ότι το παιδί έχει ένα επεισόδιο. Τρέξαμε με τους γιατρούς και το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού και είχε χαμηλό κορεσμό. Το παιδί συνήλθε και του έβαλαν οξυγόνο» κατάθεσε η νοσηλεύτρια και συνέχισε αναφερόμενη στο επεισόδιο της Κυριακής, που οδήγησε τη Τζωρτζίνα σε ανακοπή.

«Στις 7 το απόγευμα άκουσα το κουδούνι. Εγώ όταν είδα ότι χτυπάει κουδούνι βγήκα να πάω προς το δωμάτιο και είδα τη μητέρα να μου κουνάει τα χέρια χωρίς να μιλάει. Εκεί κατάλαβα ότι ήταν κάτι σοβαρό. Το παιδί ήταν πάλι στη μέση του κρεβατιού. Ήταν ωχρό και δεν είχε το ρινικό οξυγόνο. Το μόνιτορ έδειχνε παύλες» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Περιγράψτε πως βρήκατε το παιδί;

Μάρτυρας: Ήταν στη μέση και προς τα κάτω του κρεβατιού. Ήταν αναίσθητο και πανιασμένο.

Πρόεδρος: Που βρισκόταν το οξύμετρο;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι. Το πρώτο που κοίταξα ήταν το πρόσωπο του παιδιού. Θυμάμαι σίγουρα ότι δεν φορούσε το ρινικό οξυγόνο.

Πρόεδρος: Η μητέρα που βρισκόταν;

Μάρτυρας: Της είπαμε να περάσει έξω.

Εισαγγελέας: Είπατε πως το οξύμετρο είχε παύλα. Ποτέ δείχνει παύλα;

Μάρτυρας: Όταν είναι βγαλμένο ή όταν ο άνθρωπος είναι νεκρός.

Εισαγγελέας: Αυτό κάνει ήχο; Χαμηλώνει;

Μάρτυρας: Κάνει ναι.

Εισαγγελέας: Το είχε χαμηλώσει η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Έχουν έντονο θόρυβο τα οξύμετρα, αλλά οι γονείς μας ρωτάνε για να το χαμηλώσουν. Εδώ δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο.

Εισαγγελέας: Μπήκατε στο δωμάτιο, ποια ήταν η πρώτη σας κίνηση;

Μάρτυρας: Έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς.

Εισαγγελέας: Αφήσατε το παιδί δηλαδή;

Μάρτυρας: Ναι, πήγα να φωνάξω τους γιατρούς. Ήταν σε κοντινή απόσταση. Είδα την κυρία Δημητρόπουλου που έβγαινε από το γραφείο της.

Εισαγγελέας: Η μητέρα πως ήταν; Είχε καταλάβει ότι ήταν σοβαρό;

Μάρτυρας: Έξω καθόταν, σε ένα σκαλάκι. Ανήσυχη φαινόταν.

Η μάρτυρας περιέγραψε τις κινήσεις των γιατρών προκειμένου να σωθεί το παιδί, το οποίο όπως είπε «ήταν νεκρό για πενήντα λεπτά, είχε αρχίσει να φαίνεται και στη όψη, ήταν λευκό. Έπειτα από 50-55 λεπτά έπιασε το μόνιτορ έναν ασθενικό σφυγμό».

Κλείνοντας την κατάθεση της, η μάρτυρας ανέφερε: «Η Τζωρτζίνα δεν ήταν ένα παιδί που απασχολούσε. Εγώ αυτό ξέρω από τις βάρδιες μου. Δεν περιμέναμε να έχει αυτή την εξέλιξη» είπε η μάρτυρας, ενώ υποστήριξε πως δε γνωρίζει για συνάντηση γιατρών 15 ημέρες μετά το περιστατικό προκειμένου να συζητηθεί ότι συνέβη στη μικρή Τζωρτζίνας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα