Έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό της Τροχαίας, πυρά της αντιπολίτευσης

Διαψεύδει η Γεροβασίλη ισχυρισμούς πως ο γερανός ήταν εκεί για να παραλάβει υπηρεσιακό όχημα που της είχε διατεθεί και δέχθηκε επίθεση. "Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;”
Twitter
Twitter
Twitter

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας έδωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες περιστατικού με γερανό της Τροχαίας, στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα τής Πέμπτης.

Σε βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο απεικονίζεται ο οδηγός του οχήματος της ΕΛ.ΑΣ να αναπτύσσει ταχύτητα, να προσκρούει σε δύο κάδους απορριμμάτων στην οδό Ακαδημίας και ένας διαδηλωτής να πέφτει στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο οδηγός θεώρησε ότι επιχειρούν να τον εγκλωβίσουν, ένιωσε απειλή για τη σωματική ακεραιότητά του και τότε ανέπτυξε ταχύτητα για να γλιτώσει και να απομακρυνθεί από το σημείο.

Σε βίντεο, το οποίο έχει δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν άτομα, που προσπαθούν με τους κάδους να φτιάξουν οδόφραγμα και να σταματήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, στην οδό Ακαδημίας.

Κάποιοι συνδύασαν την εμφάνιση του γερανού της Τροχαίας με την επίθεση στο όχημα ασφαλείας της πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, μία επίθεση που έγινε στον ίδιο δρόμο νωρίτερα.

Η κυρία Γεροβασίλη με ανακοίνωσή της διαψεύδει τη σύνδεση των δύο περιστατικών:

”Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση βίντεο με τη δολοφονική επίθεση γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να διατάχθηκε έρευνα από τη ΓΑΔΑ”. Χαρακτηρίζει ″παντελώς ψευδή” την πληροφορία ότι ”δήθεν το εν λόγω γερανοφόρο όχημα κινούνταν επί της Ακαδημίας για να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας-ασφαλείας που μου είχε χορηγηθεί και το οποίο δέχτηκε σήμερα (σ.σ. χθες) επίθεση με θραύση κρυστάλλων”.

Και προσθέτει: ″Ουδέν ψευδέστερο. Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα! Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;”.

Υποστηρίζει ακόμη: ”οι εν λόγω ‘διαρροές’, οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι. Συνιστούν, όμως, κινήσεις πανικού της Κυβέρνησης που προσπαθεί να συσχετίσει τα ασύνδετα και για ακόμη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της. Αποτελούν δε απόδειξη ότι ακόμη κι αυτή η έρευνα που φέρεται να διατάχθηκε δεν πρόκειται να ρίξει φως στη δολοφονική επίθεση του γερανοφόρου οχήματος αλλά είναι εντελώς προσχηματική, για τη συγκάλυψη του γεγονότος”.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι ”ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο. Τους κατανοούμε, όμως, γιατί ο πνιγμένος απ′ τα μαλλιά του πιάνεται”.

Δημοφιλή