Δίκη για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ: Στο “επίκεντρο” τα κινητά των κατηγορουμένων

Η σημαντική μαρτυρία του ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας από τον οποίον προμηθεύτηκαν τα κινητά.
Δίκη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Δίκη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Η πολύκροτη δίκη για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και στο εδώλιο βρίσκονται τα δύο αδέρφια ηλικίας 41 και 49 ετών που κατηγορούνται για την “εκτέλεση” του συμβολαίου θανάτου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων μαρτύρων. Μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει τέσσερα άτομα, με έναν από αυτούς, τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, να θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός μάρτυρας. Ο μάρτυρας αυτός φέρεται να είχε προμηθεύσει τους κατηγορουμένους με κινητά τηλέφωνα και να είχε ανταλλάξει μηνύματα με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος και διερευνάται αν αυτοί είχαν σχέση με τους δύο κατηγορούμενου.

Στην προηγούμενη δικάσιμο είχαν καταθέσει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, η σύζυγός του, η αδελφή του και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Δίκη για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ: Η κατάθεση της Στάθας Καραϊβάζ

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η Στάθα Καραϊβάζ, εμφανώς συγκινημένη αναφέρθηκε στην καθημερινότητα του συζύγου της, ενώ ξέσπασε όταν χρειάστηκε να αναφερθεί στην ημέρα της δολοφονίας. «Κατά τις 2 και 20 με κάλεσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Γ. Καλιακμάνης και με ρώτησε αν είμαστε καλά. Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει» είπε και πρόσθεσε: «Είδα τον κόσμο, κατέβηκα κάτω. Ήταν άξιος άνθρωπος…. (κλαίει)».

Η Στάθα Καραϊβάζ ανέφερε την εκτίμηση της ότι η εκτέλεση έγινε με εντολή του «οργανωμένου εγκλήματος», όπως είπε, εξηγώντας πως κάποιος πρέπει να ενοχλήθηκε από τα γραφόμενα του συζύγου της. «Ο Καραϊβάζ είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας» κατέληξε, τονίζοντας πως ο σύζυγος της δεν θα έκανε τίποτα για να θέσει σε κίνδυνο το γιο τους.

«Ο Γιώργος δεν μοιραζόταν τα θέματά του ούτε με μένα ούτε με συναδέλφους του, ήταν μοναχικός και ήταν κορυφαίος δημοσιογράφος» κατέθεσε, επισημαίνοντας ότι η ίδια δεν γνώριζε αν αποτύπωνε όλα όσα γνώριζε στα ρεπορτάζ του, και περιέγραψε τη συνήθη πορεία της ημέρας του.

Δημοφιλή