ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/07/2019 22:14 EEST | Updated 10/07/2019 22:20 EEST

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Οι δράστες μετέφεραν τη σορό στη σπηλιά;

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η άτυχη γυναίκα έπεσε και θύμα βιασμού.

Facebook/Searching for Suzanne

Απάντηση σε ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα καλούνται να δώσουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση του μυστηριώδη θανάτου της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ηττον.

Πως είναι δυνατόν η γυναίκα να βρέθηκε νεκρή σε μία άγνωστη για εκείνη περιοχή, η οποία βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή Κολυμπάρι Χανίων, όπου διεξαγόταν το διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Η βιολόγος ταξίδεψε στη χώρα μας για να δώσει το παρών στο συγκεκριμένο συνέδριο και δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν την Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι δείχνει το τούνελ στο οποίο βρέθηκε νεκρή η βιολόγος στην Κρήτη

Απαντήσεις ζητούν εκτός από τους συγγενείς της Αμερικανίδας και τα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που έχουν ενδιαφερθεί για την υπόθεση. Η ιατροδικαστική εξέταση έριξε φως στα αίτια του θανάτου, καθώς τα ευρήματα παραπέμπουν σε δολοφονία και μάλιστα άγρια.

Ο θάνατος της γυναίκας φαίνεται ότι επήλθε από ασφυξία, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες της έκλεισαν τις αναπνευστικές οδούς, δηλαδή τη μύτη και το στόμα, έως ότου η άτυχη βιολόγος άφησε την τελευταία της πνοή. Οι ιατροδικαστές βρήκαν επίσης χτυπήματα στα πλευρά της γυναίκας, τα οποία ωστόσο, δεν ήταν θανατηφόρα. Η έρευνα συνεχίζεται με περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις για να διαπιστωθεί και το κατά πόσο μπορεί η βιολόγος να έπεσε θύμα βιασμού. Οι Αρχές θέλουν να εξαντλήσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι παρότι υπήρξαν κάποιες σκέψεις αρχικά, τελικά δεν μετέβη στην Κρήτη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από την Αθήνα.

Μετέφεραν το πτώμα

Η 60χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας νεκρή μέσα σε μία σπηλιά. Στο σημείο κλήθηκαν δύο ιατροδικαστές που ξεκίνησαν την έρευνα. Η σπηλιά ήταν γεμάτη κλαδιά, ενώ η πρόσβαση χαρακτηρίζεται επικίνδυνη, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο να πήγα μόνη της εκεί η βιολόγος. Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες να σκότωσαν τη γυναίκα και να εγκατέλειψαν εκεί το πτώμα ελπίζοντας ότι δεν θα το βρει κανείς.

Η Σούζαν Ηττον από τις ΗΠΑ με έδρα την Δρέσδη Γερμανίας, ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει το παρών σε ένα διεθνές συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμπάρι Χανίων.

Την Τρίτη το μεσημέρι 2 Ιουλίου φόρεσε αθλητικά παπούτσια και πήγε για τρέξιμο. Το απόγευμα θα παρακολουθούσε το συνέδριο αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τα προσωπικά της αντικείμενα τα άφησε πίσω στο δωμάτιό της. Ακόμα και το κινητό της τηλέφωνο.

Η εξαφάνισή της δηλώθηκε στις Αρχές, δύο ημέρες μετά, από τους συναδέλφους της που ανησύχησαν.