Δολοφονία Τοπαλούδη: Ώρα απόφασης για τους δύο κατηγορούμενους

Συνεδριάζει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετά την πρόταση-καταπέλτη της εισαγγελέως, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα γίνει δεκτή η ποινή ισοβίων.
Μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη
Μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη
Eurokinissi

Στη σκιά του ξεσπάσματος της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία μετά την εισαγγελική πρόταση η οποία υπήρξε ξεκάθαρη υπέρ της ενοχής των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της κόρης της είχε τονίσει την ανάγκη τα ισόβια να είναι ισόβια και όχι ποινές- χάδι, συνέρχεται το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για να αποφανθεί για την τύχη τους.

Η εισαγγελέας ζήτησε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση την ενοχή των κατηγορουμένων όπως και στον πρώτο βαθμό, όπου είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους δύο για τη δολοφονία της και επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια».

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρθηκε ότι «παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει».

Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα

Οπως εξήγησε η εισαγγελέας, οι δυο δράστες «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την ίδια, «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελενη στη θάλασσα».

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα» ξεκαθάρισε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε ότι η Ελένη Τοπαλουδη, παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων «ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη και αν ήθελε να κάνει τρίο θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι».

Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δύο

Κατά την εισαγγελική λειτουργό τα σκισμένα ρούχα της Ελένης καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε αφού «αν η Ελενη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Καταλήγοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Η ίδια ζήτησε και την απόρριψη του ισχυρισμού του Ροδίτη κατηγορουμένου για άρση του καταλογισμού του εγκλήματος. «Δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Συνάντηση με αρχηγούς κομμάτων ζήτησε η μητέρα
Μετά την εισαγγελική πρόταση και το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου, είχε ένα νέο ξέσπασμα και ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, διεκδικώντας – όπως είπε – τα ισόβια για τέτοια εγκλήματα να είναι πραγματικά ισόβια.

«Δεν ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι της ελληνικής πολιτείας. Είναι 16 χρόνια και 15 για τον βιασμό του παιδιού μου. Εγώ θα ήθελα όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια, διότι για μένα δεν λένε τίποτα. Τα ισόβια όμως οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνο στο χώρο της φυλακής ίσως συμμαζευτούν. Γιατί οι γυναικοκτονίες καταντήσανε μάστιγα. Κάθε μια δολοφονείται μια γυναίκα, μια κοπέλα» σημείωσε, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

«Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή και αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάει και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών εδώ και τώρα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας και όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων» τόνισε μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Πηγή: dikastiko.gr