chat icon
Link copied!

Όταν μας πιάνει η όρεξη για παγωτό στο σπίτι, σίγουρα θα βρούμε σχεδόν στιγμιαία ευχαρίστηση σε αυτό το γρήγορο, φρουτώδες και soft παγωτό μάνγκο. Ζουμερό, κρεμώδες και πικάντικο, είναι βέβαιο ότι οποιοδήποτε φρούτο μπορεί να το αντικαταστήσει σε αυτή τη συνταγή: φράουλα, ροδάκινα, σμέουρα και βατόμουρα είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

Το συμπυκνωμένο γάλα σταθεροποιεί το παγωτό, μετατρέποντας τα φρούτα σε ένα κρεμώδες παρασκεύασμα που μιμείται τη χτυπημένη, αέρινη υφή των παγωτών του εμπορίου. Αν και μπορεί να καταναλωθεί αμέσως μόλις το φτιάξουμε, θα αποκτήσει μια πιο σταθερή υφή που θα μοιάζει περισσότερο με αυτή του παγωτού μετά από μια σύντομη παραμονή στην κατάψυξη.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει επίσης χώρος για παραλαγές: Αν χρησιμοποιήσουμε άλλα κατεψυγμένα φρούτα, μπορούμε να τα συνδυάσουμε με εκχύλισμα βανίλιας, λίγο ροδόνερο ή ακόμη και μπαχαρικά όπως κάρδαμο ή τζίντζερ.

Σπιτικό παγωτό φράουλα.  kaorinne via Getty Images

Υλικά για τέσσερις μερίδες 

500 γραμμάρια κατεψυγμένο μάνγκο ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο, όπως φράουλες, βατόμουρα ή μπανάνες

1 κουτί ζαχαρούχο συμπηκωμένο γάλα 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το μάνγκο και το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας ή σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε, σταματώντας συχνά τη μηχανή ώστε να βοηθήσουμε τα φρούτα να πολτοποιηθούν, μέχρι η υφή να είναι λεία και αέρινη, 1 έως 3 λεπτά.

Το παγωτό είναι έτοιμο να καταναλωθεί αμέσως. Αν θέλουμε το μείγμα να γίνει πιο σφιχτό, μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη έως και επτά ημέρες, ενώ μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε καλύτερα. 

Γρανιτάρουμε με δύο φυλλαράκια δυόσμο για το ντεκόρ. 

Τώρα που μάθαμε πόσο εύκολη είναι η διαδικασία, το μόνο που μένει είναι να πειεαματιστούμε με κάθε είδος φρουτένιας απόλαυσης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Με πληροφορίες από The New York Times