ΔΙΕΘΝΕΣ
24/10/2020 08:06 EEST

Το Ντουμπάι γιορτάζει πανηγυρικά το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σιντριβάνι του κόσμου

Εχει περισσότερα από 3.000 φώτα LED και 7.500 πίδακες, οι οποίοι μπορούν να εκτοξεύσουν νερό σε ύψος 150 μέτρων.

KARIM SAHIB via Getty Images
.

Στην προσπάθειά του να τονώσει τον τουριστικό τομέα του, που υφίσταται τις συνέπειες της πανδημίας, το εμιράτο του Ντουμπάι έσπασε το ρεκόρ του μεγαλύτερου σιντριβανιού στον κόσμο.

Το Σιντριβάνι Palm, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 1.335 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στο Pointe, μία περιοχή με καταστήματα και εστιατόρια πάνω στο τεχνητό νησί  Palm Jumeirah, το οποίο έχει σχήμα φοίνικα.

KARIM SAHIB via Getty Images
.

 

Στον πανηγυρικό εορτασμό, το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου, έλαβαν μέρος χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Κατά την διάρκεια του φαντασμαγορικού σώου, τα νερά του σιντριβανιού χόρευαν με εντυπωσιακό φωτισμό, περιτριγυρισμένα από πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

KARIM SAHIB via Getty Images
.

Το νέο συντριβάνι έχει περισσότερα από 3.000 φώτα LED και 7.500 πίδακες, οι οποίοι μπορούν να εκτοξεύσουν νερό σε ύψος 150 μέτρων.

Οι αρμόδιοι των Ρεκόρ Γκίνες δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το παγκόσμιο ρεκόρ του Σιντριβανιού Palm, το οποίο χαρακτήρισαν ”Επισήμως Καταπληκτικό”.

KARIM SAHIB via Getty Images
.

 

Το Ντουμπάι, ένα από τα επτά εμιράτα που αποτελούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διατηρεί μία σειρά από παγκόσμια ρεκόρ, μεταξύ των οποίων το υψηλότερο κτίριο του κόσμου - το Burj Khalifa - και το ταχύτερο εν ενεργεία περιπολικό της Αστυνομίας - μία Bugatti Veyron.

KARIM SAHIB via Getty Images
.

Τον περασμένο μήνα, ο Βρετανός καλλιτέχνης Σάσα Τζάφρι έσπασε το ρεκόρ του μεγαλύτερου έργου τέχνης σε καμβά. Η δημιουργία του, με εμβαδόν 1.595 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται κι αυτή στο Ντουμπάι.

KARIM SAHIB via Getty Images
.

 

Το εμιράτο του Ντουμπάι δεν έμεινε αλώβητο από την πανδημία. Μετά από δύο χρόνια ήπιας αύξησης, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3,5% το πρώτο τετράμηνο του 2020. Η χώρα υποδέχθηκε περισσότερους από 16 εκατομμύρια τουρίστες το 2019, αλλά φέτος υφίσταται τις συνέπειες της παγκόσμιας τουριστικής κρίσης. Και από την ώρα που άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στους τουρίστες, τα κρούσματα κοροϊού αυξάνονται ανησυχητικά.

Πηγή: AFP.