Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου χρηματοδοτεί τη μελέτη ανακατασκευής της πεζογέφυρας Τεμπών

Η κρεμαστή πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή Τεμπών υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τις σφοδρές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2024 στη Θεσσαλία.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μια ακόμα ενέργεια της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» προς την τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας.

Κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, για την ανακατασκευή της κρεμαστής πεζογέφυρας στην Αγία Παρασκευή Τεμπών, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της μελέτης για την ανακατασκευή.

Η πεζογέφυρα της κοιλάδας των Τεμπών, όπως και ο ναός της Αγίας Παρασκευής αποτελούν σημεία αναφοράς και είναι σημαντικά και διαχρονικά τοπόσημα στην περιοχή. Με την πρωτοβουλία της χρηματοδότησης της μελέτης για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου επιθυμεί να συνδράμει από την πλευρά της στην επίλυση του ζητήματος και να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής θα έχουν και πάλι πρόσβαση σ’ αυτό για πολλά χρόνια ακόμη.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, να χρηματοδοτήσουμε τη μελέτη ανακατασκευής της πεζογέφυρας των Τεμπών ως μέρος της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης και της δέσμευσής μας για βιώσιμη ανάπτυξη και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την αποκατάσταση αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού τοπόσημου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κος Δημήτριος Γκατσώνης.

Δημοφιλή