ΔΙΕΘΝΕΣ
08/05/2019 07:36 EEST

Η Amazon απέλυσε εργαζόμενες επειδή ήταν έγκυες

Οι γυναίκες δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στους έντονους και πιεστικούς ρυθμούς της εργασίας τους.

Carlo Allegri / Reuters

Επτά εργαζόμενες γυναίκες στον αμερικάνικο κολοσσό Amazon, δήλωσαν πως η εταιρεία έκανε εις βάρος τους διακρίσεις, καθώς όντας έγκυες, δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στους έντονους και πιεστικούς ρυθμούς της εργασίας τους.

Σύμφωνα με την αναφορά του CNET, του ιστότοπου που δημοσιεύει αναφορές και εκθέσεις σε θέματα τεχνολογίας και ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης παγκοσμίως, επτά εργαζόμενες γυναίκες κατέθεσαν αγωγή εις βάρος της Amazon τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με την οποία απολύθηκαν επειδή ήταν έγκυες. 

Οι γυναίκες ξεκαθαρίζουν πως έχασαν την δουλειά τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ώρα που ενημέρωσαν τους προϊστάμενους τους πως ήταν έγκυες και χρειάζονταν μερικές διευκολύνσεις, όπως περισσότερα διαλείμματα για την χρήση της τουαλέτας καθώς επίσης και μικρότερο αριθμό συνεχόμενων ωρών εργασίας. 

Στο άρθρο της η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US αναφέρει πως έξι από τις επτά υποθέσεις κατέληξαν σε συμβιβασμό με την εταιρεία. Οι δύο από αυτές τις γυναίκες δεν ανταποκρίθηκαν στην αίτηση του ιστότοπο CNET για κάποιο σχόλιο, ενώ οι άλλες τέσσερις αρνήθηκαν, καθώς θα παραβίαζε την συμφωνία που είχαν συνάψει με την Amazon.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η Amazon αρνήθηκε πως παρακολουθεί τους χρόνους επίσκεψης των εργαζομένων  στις τουαλέτες.

Πηγή: HuffPost US, CNET

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost