ΔΙΕΘΝΕΣ
10/06/2020 11:45 EEST | Updated 10/06/2020 11:49 EEST

Η Amazon αποσύρει μπλουζάκι που απεικόνιζε την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Το ρούχο πωλούνταν για 14,99 δολάρια.

Ένα παιδικό μπλουζάκι που απεικόνιζε την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό που πίεζε τον λαιμό του απέσυρε η  Amazon από τον κατάλογο των προϊόντων της που πωλούνταν στο αμερικανικό κατάστημα.

Το ένδυμα ήταν διαθέσιμο στο κατάστημα Amazon των ΗΠΑ για 14,99 δολάρια. Η ανάρτηση καταχωρήθηκε από έναν μεταπωλητή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC.

Η εταιρεία, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, δήλωσε πως ο λογαριασμός ερευνήθηκε. Οι οδηγίες της Amazon γενικότερα απαγορεύουν προϊόντα που απεικονίζουν φωτογραφίες από σκηνές εγκλημάτων.

Το αντικείμενο ήταν προς πώληση μαζί με άλλα ρούχα που προωθούνταν από τον ίδιο πωλητή με στόχο υποστηρικτές του κινήματος Black Lives Matter.

Το BBC μεταξύ άλλων αναφέρει πως ένας υπάλληλος της Amazon είχε σχολιάσει πως πρόκειται για ένα καλαίσθητο ρούχο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.

Η αρχική καταχώρηση δεν είναι πλέον διαθέσιμη, ωστόσο άλλα παραδείγματα ρούχων με την ίδια φωτογραφία και το σύνθημα «κατά της βίαιης επιβολής του νόμου» εξακολουθούν να βρίσκονται στον ιστότοπο της Amazon. Στην ιστοσελίδα επισημαίνεται πως έχουν εξαντληθεί.

«Όλοι οι πωλητές πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες πώλησης και όσοι δεν το κάνουν, θα υποστούν τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής κατάργησης του λογαριασμού τους», είπε η Amazon.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε σε αστυνομική κράτηση στη Μινεάπολη τον περασμένο μήνα - προκάλεσε διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο και τέσσερις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί κατηγορούνται για το θάνατό του.