Η Apple έχασε τη θέση της ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Ποιος την «εκθρόνισε».
NurPhoto via Getty Images

Η Apple έχασε τη θέση της ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο εν μέσω ενός ευρύτατου «sell-off» μετοχών τεχνολογίας.

Η σαουδαραβική Aramco (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) ανέκτησε την πρώτη θέση από την κατασκευάστρια του iPhone για πρώτη φορά μέσα σε περίπου δύο χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, επενδυτές πουλάνε μετοχές σε εταιρείες τεχνολογίας καθώς κινούνται προς την κατεύθυνση αυτών που εκλαμβάνουν ως λιγότερα ριψοκίνδυνα assets.

Το Bitcoin, άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά assets έχουν επίσης συνεχίσει να πέφτουν απότομα. Οι μετοχές της Apple έπεσαν πάνω από 5% στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, με την ημέρα να κλείνει με την αξία της στο χρηματιστήριο να ανέρχεται στα 2,37 τρισ. δολάρια. Αυτό έφερε την Aramco μια θέση παραπάνω, καθώς η δική της αξία ήταν στα 2,42 τρισ. δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που η Aramco κατακτά την κορυφή από το 2020. Οι μετοχές των παραγωγών ενέργειας σημείωσαν άνοδο φέτος, λόγω της ανόδου του αργού και του φυσικού αερίου. Στο μεταξύ, η μετοχή της Apple έχει πέσει κατά περίπου 20% από την έναρξη του έτους.

Ο Nasdaq έκλεισε 3,2% χαμηλότερα στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

Popular in the Community