ΔΙΕΘΝΕΣ
25/05/2018 10:47 EEST | Updated 25/05/2018 10:57 EEST

Ένας «πόλεμος» που καλά κρατεί: Αυτή τη φορά η Apple κερδίζει δίκη έναντι της Samsung για αντιγραφή μερικών προϊόντων

Και, μάλιστα, ποσό στο ύψος των 539 εκ. δολαρίων

Dado Ruvic / Reuters

Δικαστήριο στις ΗΠΑ επιδίκασε στην εταιρεία Samsung το ποσό των 539 εκ. δολαρίων το οποίο και πρέπει να δοθεί στην Apple για τις βλάβες που προκλήθηκαν στην αμερικανική εταιρεία από αντιγραφή χαρακτηριστικών του αυθεντικού τηλεφώνου iPhone που έκανε η νοτιοκορεατικής καταγωγής Samsung. 

Η ιστορία ξεκίνησε το 2011 όταν η Apple κατηγόρησε τη Samsung πως έχει αντιγράψει κάποιες από τις ευρεσιτεχνίες του αμερικανικού κολοσσού. Το 2012 δικαστήριο επέβαλε στη Samsung ποινή 1.05 δισ. δολαρίων αλλά έκτοτε και μέχρι σήμερα η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει κάνει έφεση για το τελικό ποσό. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Apple, αναφέρει πως είναι ικανοποιημένη που το δικαστήριο «συμφώνησε ότι η Samsung έπρεπε να πληρώσει επειδή αντέγραψε τα προϊόντα μας», συμπληρώνοντας ότι αυτή η υπόθεση είναι κάτι πολύ περισσότερο από χρήματα, καθώς πρόκειται για την προστασία της σκληρής δουλειάς και της καινοτομίας τόσων ανθρώπων στην εταιρεία. 

Αυτή δεν είναι μια «καθαρή» νίκη 

Η Samsung υποστηρίζει ότι οφείλει να πληρώσει μόνο τα 28 εκ. δολάρια, δηλαδή τα κέρδη που σχετίζονται άμεσα με εκείνα τα χαρακτηριστικά που αφορούν στις ευρεσιτεχνίες της Apple. 

Η εν λόγω απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι «μια καθαρή νίκη για καμιά από τις δύο εταιρείες αφού η Apple αρχικά αξίωνε το ποσό των 2.5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την ειδική αναλύτρια Kiranjeet Kaur, η οποία πρόσθεσε ότι η πιθανότητα μιας ακόμη προσφυγής της Samsung εκ νέου στη δικαιοσύνη είναι υπαρκτή. 

«Δεν είναι σαφώς η ετυμηγορία που περίμενε ή ήθελε η Samsung και εκτός από τις αποζημιώσεις που καλείται να πληρώσει, προκύπτει ότι όντως η εταιρεία αντέγραψε κάποια σχέδια», ανέφερε η Kaur. 

(Πηγή: bbc.com)

Sponsored Post