Η Αθήνα μεταξύ των κορυφαίων vegan-friendly πόλεων στον κόσμο

Αφήνοντας πίσω ακόμη και πόλεις όπως η Νέα Υόρκη

Η Αθήνα, είναι μεταξύ των κορυφαίων πόλεων στον κόσμο που προσφέρει απλόχερα vegan πιάτα για όσους έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν μια αυστηρή χορτοφαγική διατροφή. Και μάλιστα, αφήνει πίσω της ακόμη και πόλεις όπως η Νέα Υόρκη που θεωρείται Μέκκα της γαστρονομίας αλλά και των εναλλακτικών προσεγγίσεων στην διατροφή.

Η Αθήνα λοιπόν ανακηρύσσεται ως μια από τις πιο vegan-friendly πόλεις σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει μία πρόσφατη έρευνα η οποία αναλύει το τι έχουν να προσφέρουν μια σειρά από πόλεις σε όσους ακολουθούν τον βεγκανισμό.

Η ανάλυση της Hayes&Jarvis βασίζεται σε καταχωρήσεις στο TripAdvisor, για τις 50 πόλεις ανά τον κόσμο με τους περισσότερους επισκέπτες κατ’ έτος. Αναλύοντας τις καταχωρήσεις εντόπισαν τις πόλεις με τα περισσότερα εστιατόρια που διαθέτουν vegan friendly μενού.

Πρωταθλήτρια πόλη αναδείχθηκε το Δουβλίνο με το 21.1% των εστιατορίων να είναι δηλωμένα είτε ως vegan εστιατόρια είτε να προσφέρουν πολλά vegan πιάτα. Ακολουθεί το Πουκέτ της Ταϊλάνδης και (φυσικά) το Άμστερνταμ ενώ η Αθήνα κατατάσσεται 8η όπως φαίνεται και στο infographic του Statista.

Infographic: The Cities With The Most Vegan Options Worldwide | Statista You will find more infographics at Statista