Η Ειρήνη Σκυλακάκη με το νέο άλμπουμ της σε real time live streaming από την σκηνή του Πορεία

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00.
HuffPost
HuffPost

Μετά από αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Irene Skylakaki επέστρεψε εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα και με τον καινούριο της δίσκο με τον τίτλο Souvenir που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, ετοιμάζεται για ένα ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό real time live streaming session με το trio project της, στo Θέατρο Πορεία στις 27 Δεκεμβρίου.

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της δίσκου η Irene Skylakaki επιστρέφει στη δισκογραφία με το τέταρτο προσωπικό της άλμπουμ «Souvenir» παρουσιάζοντας ένα μουσικό κολλάζ αναμνήσεων, συναισθημάτων και επιρροών.

Η κυκλοφορία του άλμπουμ έρχεται μετά από τέσσερα singles, το ομώνυμο Souvenir σε συνεργασία με τον Jay-Jay Johansson και ένα βίντεο κλιπ γυρισμένο από τον Dave East στο Κέιπ Τάουν, το «Mary Smiles» που μιλά για την Μαίρη που χαμογελά και χορεύει αγνοώντας όσους την κρίνουν γι′ αυτό, το ονειρικό «Dreamy» που ηχεί σαν νανούρισμα και το τελευταίο single «Sutherland Avenue» με στίχους και μουσική που μιλούν για μια αγάπη που υπήρχε αλλά δεν υπάρχει πια.

Το άλμπουμ ξεκίνησε ως αυτοσχεδιασμός πριν κάποια χρόνια, όταν μετά την γνωριμία της Ειρήνης με τον Andres Mesa που δούλευε τότε στο studio του Phil Manzanera όπου και ηχογραφήθηκαν τα demos, ξεκίνησαν να δημιουργούν τραγούδια χωρίς κάποιο συγκεκριμένο concept στο μυαλό τους.

Στο project με τον καιρό προστέθηκαν μουσικοί και φίλοι που πρόσφεραν το ταλέντο και τη μουσική τους πάντα με γνώμονα τη δημιουργία τραγουδιών που να αγαπούν οι ίδιοι. Στη δεύτερη φάση του, το «Souvenir» βρήκε την Ειρήνη κατά την μετεγκατάστασή της από το Λονδίνο στην Αθήνα εν μέσω του πρώτου lockdown, οπότε κάποια τραγούδια ετοιμάστηκαν εξ-αποστάσεως σε συνεργασία με τον Σκωτσέζο μουσικό, παραγωγό και προσωπικό της φίλο, Iain Gordon Smith, σε μια διαδικασία πολύ ξεχωριστή. Όπως λέει η ίδια η Ειρήνη «Αν και είναι το 4ο album μου, αισθάνομαι σαν να είναι το πρώτο μου καθώς ασχολήθηκα με κάθε λεπτομέρεια σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Πιστεύω πως αυτό το album είναι μια μουσική ”φωτογραφία” του που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή και είμαι ενθουσιασμένη που τo μοιράζομαι μαζί σας».

Info

Αγορά εισιτηρίων για τις real time live streaming αναμεταδόσεις του θεάτρου Πορεία στο www.poreiatheatre.com.