ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/01/2019 16:11 EET | Updated 29/01/2019 16:35 EET

Εξιχνιάστηκε η επίθεση εναντίον του διαιτητή Θανάση Τζήλου

Οι δράστες είναι Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Eurokinissi

Δικογραφία για δύο άτομα, τα οποία φέρονται να βρίσκονται πίσω από την άγρια επίθεση με στόχο τον γνωστό διαιτητή Θανάση Τζήλο, σχημάτισε η ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας «εξιχνιάστηκε η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, διαιτητή ποδοσφαίρου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη της Λάρισας».

Η οργανωμένη επίθεση είχε γίνει την 19η Δεκεμβρίου, τη στιγμή που ο 36χρονος διαιτητής επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, εξωτερικά της οικίας του. Εκεί δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της έρευνας, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της συμμετοχής και η ταυτοποίηση των στοιχείων δύο εκ των δραστών.

Πρόκειται για Έλληνες, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.