Νέο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών την Πέμπτη στο Σύνταγμα - «Φρούριο» η Βουλή

Φόβοι για επανάληψη των επεισοδίων.
Εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, μια ημέρα μετά τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, μια ημέρα μετά τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
EUROKINISSI (VOULI)

Σε φρούριο θα μετατρέψει η ΕΛ.ΑΣ. τη Βουλή την ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ύστερα από την ανησυχία που προκάλεσαν οι συντονισμένες επιθέσεις στο κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Εξάλλου, η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» απευθύνει νέο κάλεσμα για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα «Ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Συνταγματικά, κάθε απόφασή της, είναι έωλη, καθώς είναι αδύνατον (με οποιαδήποτε πλειοψηφία) να παραχωρηθεί Όνομα, Εθνικότητα, Γλώσσα και Πολιτισμός, σε αλλόφυλους.
Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε μία ύστατη προσπάθεια για την αποτροπή της κύρωσης της επαίσχυντης Συμφωνίας, η οποία θα ολοκληρώσει δύο εγκλήματα:
α. Τον εξευτελισμό της Δημοκρατίας στον τόπο της γέννησης της.
β. Την παράδοση απαράδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους».

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Οι εκτιμήσεις περί σχεδίου εισβολής στη Βουλή από διαδηλωτές, έχει αυξήσει την ανησυχία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας περιμετρικά του κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής θα είναι αυξημένες. Το πρωί της Δευτέρας έγιναν οι πρώτες συσκέψεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Η διαφορά σε σχέση με τα μέτρα τάξης της Κυριακής, ημέρα κατά την οποία δεν υπήρχε συνεδρίαση στη Βουλή, είναι ότι αυτή τη 3φορά η Αστυνομία θα πρέπει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Αυτό κάνει, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, το έργο της περιφρούρησης της συγκέντρωσης πιο δύσκολο για την ΕΛ.ΑΣ. Στο παρελθόν είχαν προκληθεί επεισόδια κατά την έξοδο βουλευτών, μετά από ψήφιση νομοσχεδίων.

Αυστηροί θα είναι επίσης οι έλεγχοι στις εισόδους της Βουλής, υπό το φόβο εκδήλωσης καταδρομικής ενέργειας. Σε κάθε είσοδο θα υπάρχει διμοιρία των ΥΜΕΤ ή των ΜΑΤ. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα διατεθούν για τα μέτρα ασφαλείας περίπου 2.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες. Για ακόμα μία φορά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα δίνει εικόνα από αέρος στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Δημοφιλή