ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/04/2020 11:01 EEST | Updated 13/04/2020 11:01 EEST

Η ΕΛ.ΑΣ. περιμένει να εμφανιστεί ο ιερέας του ναού στο Κουκάκι

Το αυτόφωρο λήγει τα μεσάνυχτα και η αστυνομία προσπαθεί να χειριστεί το θέμα με διακριτικότητα.

IAKOVOS HATZISTAVROU via Getty Images

Με «διακριτικότητα» προσπαθεί να διαχειριστεί η Ελληνική Αστυνομία το περιστατικό με τον ιερέα στο Κουκάκι, ο οποίος παρά τις απαγορεύσεις προσέφερε τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς.

Ο ιερέας αγνόησε τις σαφείς οδηγίες όχι μόνο της πολιτείας αλλά και της Ιεράς Συνόδου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει στην αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Αστυνομικοί μετέβησαν αρχικά χθες το απόγευμα στην εκκλησία στο Κουκάκι για να συλλάβουν τον ιερέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο εκείνος δεν εμφανίστηκε.

Το αυτόφωρο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα στις 24.00. Εάν παρέλθει, τότε η Αστυνομία κλείνει τη δικογραφία σε βάρος του, τη στέλνει στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ορίζεται τακτική δικάσιμος.

Εάν ο ιερέας εντοπιστεί και συλληφθεί, τότε είναι στο χέρι του Εισαγγελέα τι μέλει γενέσθαι (συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεται προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος). Η μόνιμη κατοικία του ιερέα είναι γνωστή στην Αστυνομία. Όπως εξηγεί, ωστόσο, αστυνομική πηγή «δεν θα μπει κανείς στη διαδικασία να εισβάλει στο σπίτι του ιερέα. Από εκεί και πέρα η τυπική διαδικασία έχει κινηθεί και αναζητείται. Περιμένουμε να εμφανιστεί. Εάν εμφανιστεί, είμαστε σε επαφή με τον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει το υλικό από τα δημοσιεύματα (zougla.gr) που δείχνουν τον ιερέα να προσφέρει στους πιστούς τη Θεία Μετάληψη για να τα εντάξει στη δικογραφία, ενώ έχει γίνει προσπάθεια για να εντοπιστούν και άτομα που φέρονται να τον βοήθησαν. Σε πρόσφατη παρόμοια υπόθεση με ιερέα που παραβίασε τα μέτρα, οι αστυνομικοί τον είχαν καλέσει στο Τμήμα, εκείνος ανταποκρίθηκε στην κλήση, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα. Σε κανένα σημείο οι αστυνομικοί δεν πέρασαν χειροπέδες στον ιερέα.