Η κόρη του «αντιδυτικού» Πούτιν πέταξε στο Μόναχο «πάνω από 50 φορές» μέσα σε 2 χρόνια

Με πλήρη κρατική υποστήριξη και υπό τη συνοδεία μελών της φρουράς του Πούτιν.
Evgenia Novozhenina via Reuters

Από την έναρξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επικρίνει τους φιλοδυτικούς Ρώσους, των οποίων η όρεξη για την ευρωπαϊκή κουζίνα και το κλίμα σήμαινε, σύμφωνα με τον ίδιον, ότι «η νοοτροπία τους είναι εκεί, όχι εδώ, με τον λαό μας».

Ωστόσο, η προτίμηση της κόρης του για ταξίδια και παραμονή στη δυτική Ευρώπη ταιριάζει με τον ενθουσιασμό των ολιγαρχικών «αποβρασμάτων και προδοτών» που ο Πούτιν έχει αποδοκιμάσει, όπως αποκαλύπτει κοινή έρευνα από το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης iStories και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με τα αρχεία πτήσεων που έλαβαν τα δύο μέσα, η μικρότερη κόρη του Πούτιν, Κατερίνα Τιχόνοβα, πέταξε στο Μόναχο, στη νότια Γερμανία, «περισσότερες από 50 φορές» μεταξύ 2017 και 2019, με ναυλωμένες πτήσεις υπό την πλήρη κρατική υποστήριξη και παρέα με υπαλλήλους του Πούτιν που ανήκουν στην προεδρικής υπηρεσία ασφάλειάς του.

Μεταξύ των στοιχείων που διέρρευσαν σχετικά με μια σειρά πτήσεων μεταξύ Μόσχας και Μονάχου την άνοιξη του 2020 είναι τα διαβατήρια ενός τότε δύο ετών κοριτσιού -προφανώς της άγνωστης προηγουμένως εγγονής του Ρώσου προέδρου- και του Ιγκόρ Ζελένσκι, πρώην διευθυντή του κρατικού μπαλέτου του Μονάχου. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα είναι πιθανό ο Ζελένσκι να είναι ο σύντροφος της Τιχόνοβα και πατέρας του παιδιού της.

Χωρίς να έχει καμία σχέση με τον συνεπώνυμό του Ουκρανό πρόεδρο, ο 52χρονος Ζελένσκι ήταν ένας διεθνώς αναγνωρισμένος χορευτής πριν γίνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Bayerisches Staatsballet το 2016.

Παραιτήθηκε από το πόστο αυτό του στις 4 Απριλίου, επικαλούμενος «ιδιωτικούς οικογενειακούς λόγους», έχοντας προηγουμένως αποτύχει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για καταδίκη του επιθετικού πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι εξακολουθεί να έχει δουλειά στο εποπτικό συμβούλιο του Εθνικού Ιδρύματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσίας, το οποίο κατασκευάζει ένα πολιτιστικό κέντρο στην Κριμαία, και θεωρείται ότι είναι κοντά στον Πούτιν.

Jakub Dabrowski via Reuters

Μια ανώνυμη πηγή στο κρατικό μπαλέτο της Βαυαρίας είπε στο Der Spiegel ότι ο Ζελένσκι ήταν «πιθανότατα σύντροφος της κόρης του Πούτιν».

Η 35χρονη Κατερίνα, και η ίδια πρώην χορεύτρια, ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με τον Κιρίλ Σαμάλοβ - κάποτε νεότερος δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας - αν και το ζευγάρι φέρεται να χώρισε το 2018.

Πηγή: Guardian