Η Λιζ Τσέινι αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο στο Fox News για μια διαφήμιση όπου ο πατέρα της "θάβει" τον Τραμπ

Ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, αποκαλεί τον Τραμπ «δειλό», ως τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ «στην 246χρονη ιστορία του έθνους μας» και γίνεται viral.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι περπατά με την κόρη του Λιζ, αντιπρόεδρο της βουλευτικής επθιτροπής που ερευνά την εισβολή στο Καπιτωλίο, στην Ουάσιγκτον, Ιαν. 6, 2022.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι περπατά με την κόρη του Λιζ, αντιπρόεδρο της βουλευτικής επθιτροπής που ερευνά την εισβολή στο Καπιτωλίο, στην Ουάσιγκτον, Ιαν. 6, 2022.
via Associated Press

Οι τηλεθεατές του Fox News, που μέχρι σχετικά πρόσφατα ήταν το αγαπημένο τηλεοπτικό δίκτυο του Ντόναλντ Τραμπ, θα δουν στις οθόνες τους αυτή την εβδομάδα τον Ρεπουμπλικανό πρώην αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι να κοιτάζει την κάμερα και να... αναθεματίζει τον πρώην πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας τον ως τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ «στην 246χρονη ιστορία του έθνους μας».

Αυτό διότι η κόρη του Ντικ Τσέινι και βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στο Ουαϊόμινγκ, Λιζ Τσέινι αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο για μια σειρά διαφημιστικών σποτ στο Fox News. Η καμπάνια της Τσέινι η οποία προβάλεται πανεθνικά έκανε το ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα και έγινε viral.

Το πρώτο σποτ δείχνει τον πατέρα της, Ντικ, που υπηρέτησε ως 46ος Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2001 έως το 2009 υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους Τζ. και ο οποίος αναφέρεται συχνά ως ”ο πιο ισχυρός αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ”, να κατακεραυνώνει τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον ως ένα «δειλό» που λέει ψέματα στους υποστηρικτές του και που «προσπάθησε να κλέψει τις τελευταίες εκλογές» χρησιμοποιώντας βία.

Στο τέλος του σποτ, ο Τσέινι υποστηρίζει την κόρη του, η οποία είναι η αντιπρόεδρος της επίλεκτης επιτροπής της Βουλής που ερευνά την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Τα διαφημιστικά σποτ άρχισαν να προβάλλονται την Τρίτη το πρωί στο Fox News και θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα. Έχουν προγραμματιστεί να προβάλλονται δύο φορές την ημέρα στην πρωινή εκπομπή “Fox & Friends” και μία φορά την ημέρα στο πρόγραμμα prime time του Σον Χάνιτι - δύο εκπομπές με τις οποίες ο Τραμπ είχε στενή σχέση όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Τζέρεμι Άντλερ, εκπρόσωπος της εκστρατείας των Τσέινι, κατέστησε σαφές σε δήλωσή του ότι στόχος είναι να γίνει μια εμφατική δήλωση με τη μετάδοση των σποτ στο δεξιό τηλεοπτικό κανάλι.

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι ενημερώνονται από το Fox News και το δίκτυο κατά καιρούς έκανε τα στραβά μάτια στα παραπτώματα του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας. Αλλά τέτοια διαφημιστικά σποτ προσφέρουν τη δυνατότητα σε πολιτικούς όπως ο Τσέινι να περάσουν το μήνυμά τους.

«Είναι σημαντικό όχι μόνο για τους τηλεθεατές του Fox News, αλλά και για τους παρουσιαστές και τα κορυφαία στελέχη του δικτύου, να ακούσουν την προειδοποίηση του πρώην Αντιπροέδρου Τσέινι για τον συνεχιζόμενο κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο Ντόναλντ Τραμπ και τα ψέματά του στη συνταγματική δημοκρατία μας».

Η Λιζ Τσέινι δίνει μάχη στις προκριματικές εκλογές του Αυγούστου στο Ουαϊόμινγκ έναντια σε ένα άλλο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο βουλευτή που υποστηρίζεται από τον Τραμπ.

Πηγή: CNN