ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2019 18:50 EEST

Η Μακένζι Μπέζος θα μοιράσει την μισή της περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Η περιουσία της ξεπερνάει τα 36,6 εκατομμύρια δολάρια.

Bloomberg via Getty Images

Μετα το τέλος του διακανονισμού του διαζυγίου της με τον πρώην σύζυγο της Τζέφ Μπέζος, η Μακένζι Μπέζος υποσχέθηκε να δωρίσει τα μισά χρήματα από τα 36,6 δισεκατομμύρια δολάρια που πήρε, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Μακένζι Μπέζος, συγγραφέας, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης κατά του μπούλιινγκ, Bystander Revolution, υπέγραψε στις αρχές Μαϊου, το συμφωνητικό, με την ονομασία, The Giving Pledge, ακολουθώντας τα βήματα δεκάδων άλλων δισεκατομμυριούχων.

Το συμφωνητικό με την ονομασία The Giving Pledge, που δημιούργησε ο Γουόρεν Μπάφετ σε συνεργασία με τον Μπίλ Γκέιτς και την σύζυγο του Μελίντα, το 2010, είναι ένα συμφωνητικό, χωρίς νομική ισχύ, με το οποίο πολύ πλούσια άτομα και οικογένειες ανά την υφήλιο, υπόσχονται να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή από την περιουσία τους σε φιλανθρωπικού σκοπούς, κατά την διάρκεια της ζωής τους ή μετά τον θάνατο τους, μέσω διαθήκης.

Πάνω από 204 άνθρωποι μεταξύ των οποίων ζευγάρια, οικογένειες και άλλοι, έχουν υπογράψει την συμφωνία μεταξύ των οποίων, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Ελον Μασκ, όπως και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ.

Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικάνικης έκδοσης της HuffPost US, ο Τζεφ Μπέζος, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 157 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν έχει υπογράψει την συγκεκριμένη συμφωνία.

Πηγή: HuffPost US