Η Μαντόνα διαδίδει τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό και λέει ότι «κρατούν το εμβόλιο μυστικό»

«Είναι η απόλυτη τρέλα!», απαντά η Ανι Λένοξ.
|
Η Μαντόνα διαδίδει τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό και λέει ότι «το εμβόλιο κρατιέται μυστικό»
Η Μαντόνα διαδίδει τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό και λέει ότι «το εμβόλιο κρατιέται μυστικό»
BEN STANSALL via Getty Images

Η Μαντόνα βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά για ένα βίντεο που παραπληροφορούσε τους θεατές σχετικά με τον κορονοϊό και την υδροξυχλωροκίνη.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια δημοσίευσε το βίντεο την Τρίτη στον λογαριασμό της στο Instagram, γράφωντας στην λεζάντα ότι έχει αναπτυχθεί ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό, αλλά κρατιέται μυστικό για να «γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι». «Η αλήθεια θα μας απελευθερώσει. Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια», έγραψε η Μαντόνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Το Instagram επεσήμαινε την ανάρτησή της για ψευδείς πληροφορίες και σημείωσε ότι δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον ιστότοπο Vulture. Η ανάρτηση αφαιρέθηκε μετά από λίγη ώρα. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ πρόλαβε και έκανε ριτουίτ το βίντεο που έγινε viral πριν διαγραφεί, περιλάμβανε την αμφιλεγόμενη γιατρό του Χιούστον, δρ. Στέλλα Ιμανουέλ, η οποία ισχυριζόταν ότι είχε θεραπεύσει εκατοντάδες ασθενείς με υδροξυχλωροκίνη και είχε αποτρέψει τον θάνατο από κορονοϊό. Επιπλέον η τραγουδίστρια είπε ότι οι μάσκες δεν ήταν απαραίτητες».

Μελέτες έχουν δείξει ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι αναποτελεσματική στην θεραπεία του ιού, με επικίνδυνες παρενέργειες. Ο Τραμπ προωθεί επανειλημμένα το φάρμακο και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παίρνει για να αποτρέψει την ασθένεια.

Η Ανι Λένοξ εξέφρασε σοκ και δυσαρέσκεια με την διάδοση της παραπληροφόρησης από την Μαντόνα. «Είναι η απόλυτη τρέλα! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υποστηρίζει αυτόν τον κομπογιαννιτισμό. Ελπίζω να έχουν χακάρει το προφίλ σου και να δώσεις εξηγήσεις», έγραψε η τραγουδίστρια σύμφωνα με την βρετανική έκδοση της HuffPost.

Στο παρελθόν, η Μαντόνα είχε αποκαλέσει τον κορονοϊό «τον μεγάλο ισοσταθμιστή». Οταν βγήκε θετική στο τεστ αντισωμάτων, έγραψε ότι θα βγει έξω να «αναπνεύσει τον αέρα του COVID-19».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα