Η μυθική έπαυλη της Κοκό Σανέλ και του εραστή της γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο

Στο ιστορικό Rosehall Estate της Σκωτίας, η σχεδιάστρια κι ο βαθύπλουτος Χιου Μπέντορ Γκρόσβενορ ερχόντουσαν κοντά ο ένας στον άλλο αλλά και στη φύση.
Κοκό Σανέλ
Henry Clarke via Getty Images
Κοκό Σανέλ

Σύντομα, επισκέπτες της Σκωτίας θα έχουν την ευκαιρία να διαμείνουν σε ένα από τα δωμάτια που κατοικούσε η Κοκό Σανέλ.

Η γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας μετέφερε την γαλλική αισθητική της στην ύπαιθρο της Σκωτίας και συγκεκριμένα στο Σάδερλαντ, κάνοντας το Rosehall Estate θερινή κατοικία της.

Τα καλοκαίρια επισκεπτόταν το πολυτελές οίκημα με τον σύντροφό της, Χιου Μπέντορ Γκρόσβενορ, ο οποίος ήταν Δούκας του Γουέστμινστερ και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το πέτρινο αρχοντικό έμεινε ακατοίκητο από το 1967. Σήμερα έχει αποκτηθεί από έναν αγοραστή (αγνώστων στοιχείων) και σύντομα θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Η έπαυλη ήταν προς πώληση τα τελευταία τέσσερα χρόνια έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών. Βρίσκεται σε κτήμα έκτασης 1,7 στρεμμάτων που περιλαμβάνει πέντε υπαίθριους χώρους, έναν κήπο, μια λίμνη και έναν ποταμό. Η Σανέλ και ο Γκρόσβενορ περνούσαν ατέλειωτες ώρες στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού, καθώς λάτρευαν το κυνήγι και το ψάρεμα. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το ποτάμι ήταν γεμάτο σολωμούς και πέστροφες.

Οι επισκέπες θα έχουν και εκείνοι την δυνατότητα να επιδoθούν στο ψάρεμα.

Πηγή έμπνευσης για την σχεδιάστρια αποτελούσαν ακόμη και οι στολές ψαρέματος και κυνηγιού που φορούσε ο σύντροφός της.

Το Rosehall Estate αποτελείται από 22 δωμάτια, τα οποία η Κοκό Σανέλ αναδιαμόρφωσε με ταπετσαρίες και διακοσμητικά πολυτελείας, που άρμοζαν στο παριζιάνικο στυλ της. Στο εσωτερικό κυριαρχούσε το αγαπημένο της χρώμα μπεζ και η σχολαστική λεπτομέρεια σε έπιπλα και διακοσμητικά.

Το σπίτι χτίστηκε αρχικά το 1800, αλλά μια πυρκαγιά το κατέστρεψε, με αποτέλεσμα το 1820 να χτιστεί από την αρχή.

Η σχέση της Σανέλ με τον Γκρόσβενορ διήρκεσε από το 1923 μέχρι το 1929.

Το ζευγάρι φιλοξένησε στην έπαυλη αρκετούς γνωστούς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του Ουίνστον Τσόρτσιλ, προτού γίνει πρωθυπουργός.

Πηγές: ΑΠΕ ΜΠΕ- Daily Mail