Η Μισέλ Ομπάμα απασφάλισε - Γιατί δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον Τραμπ

Μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί εναντίον του Αμερικανού προέδρου Νοναλντ Τραμπ κάνει η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα στο επερχόμενο βιβλίο της «Becoming».
Carlos Barria / Reuters

Μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί εναντίον του Αμερικανού προέδρου Νοναλντ Τραμπ κάνει η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα στο επερχόμενο βιβλίο της «Becoming».
Η Μισέλ Ομπάμα, αναφέρει πως δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη θεωρία που διέρρευσε ότι ο σύζυγός της δεν γεννήθηκε στην Αμερική, σύμφωνα με αποσπάσματα από το επερχόμενο βιβλίο της που δημοσιεύτηκαν στη Washington Post.

«Το όλο θέμα ήταν τρελό και κακόβουλο, φυσικά, η υποκείμενη θρησκοληψία και ξενοφοβία ήταν καλά κρυμμένα» γράφει στα απομνημονεύματά της η Ομπάμα. «Αλλά η συγκεκριμένη θεωρία ήταν επίσης επικίνδυνη και ήθελε να μας βλάψει».

Εξηγεί, μάλιστα, ότι στο άκουσμα αυτή της ψευδής είδησης, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να κινηθεί με όπλο στην Ουάσινγκτον και να επιτεθεί εναντίον του τότε πλανητάρχη και συζύγου της, Μπαράκ Ομπάμα ή εναντίον των παιδιών της. «Ο Donald Trump, με τα απερίσκεπτα υπονοούμενα του, έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Και για αυτό δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ».

Το νέο βιβλίο, το οποίο πρόκειται για μια βιογραφία, θα αναφέρει λεπτομερώς τα συναισθήματά της σχετικά με το Τραμπ και τις προεδρικές εκλογές του 2016. Αναφέρει πως σοκαρίστηκε εκείνη τη νύχτα που έμαθε ότι ο Τραμπ θα αντικαταστούσε τον σύζυγό της στο Οβάλ Γραφείο και θα προσπαθούσε να «αποκλείσει όλα όσα είχε κάνει ο προηγούμενος».

Ασκεί οξύτατη κριτική, ακόμη, στο επεισόδιο της εκπομπής“Access Hollywood” που ήταν καλεσμένος ο Τραμπ το 2005, ερμηνεύοντας τα λόγια του «Μπορώ να σας βλάψω και να ξεφύγω από αυτό», αναφέροντας πως ίσως είναι προφητικά.

Όσον αφορά τον τόπο γέννησης του πρώην προέδρου, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τελικά στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Τραμπ ι παραδέχθηκε πως ο Ομπάμα είχε γεννηθεί στην χώρα, αλλά πρόσθεσε έναν μη επαληθεύσιμο ισχυρισμό πως η τότε Δημοκρατική υποψήφια αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον, ήταν υπεύθυνη για την προώθηση της θεωρίας συνωμοσίας.


Πηγή: AP