ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2020 17:02 EEST

Η Μπαρ Ραφαέλι ξέχασε να πληρώσει φόρους για έσοδα 10 εκατ. δολαρίων

Θα παρέχει κοινωφελή εργασία για εννέα μήνες, ενώ η μητέρα της θα φυλακιστεί για 16 μήνες.

ALBERTO PIZZOLI via Getty Images
Η Μπαρ Ραφαέλι ξέχασε να πληρώσει φόρους για έσοδα 10 εκατ. δολαρίων.

Ενα ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε την Μπαρ Ραφαέλι για τέσσερα φορολογικά αδικήματα, καλύπτοντας μια παρατεταμένη υπόθεση φοροδιαφυγής κατά του τοπ μόντελ και της οικογένειάς της.

Η Ραφαέλι εισήλθε στο δικαστήριο στο Τελ Αβίβ συνοδευόμενη από τον πατέρα της, Ράφι, την μητέρα της, Ζίπι και μια ομάδα δικηγόρων. Το 35χρονο μοντέλο και η μητέρα του ομολόγησαν αδικήματα αποφυγής καταβολής φόρων εισοδήματος που έφταναν τα 10 εκατομμύρια δολάρια. 

Σύμφωνα με έναν δικαστικό διακανονισμό που υπέγραψαν τον Ιούνιο με τις αρχές, η Ραφαέλι θα παρέχει κοινωφελή εργασία για εννέα μήνες, ενώ η μητέρα της θα φυλακιστεί για 16 μήνες. Επιπλέον, τους ζητείται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.5 εκατ. δολαρίων, μαζί με τα εκατομμύρια επιστρεφόμενων φόρων που οφείλουν στο κράτος. 

Η υπόθεση έβλαψε την δημόσια εικόνα της Ραφαέλι ως άτυπη πρέσβειρα για την χώρα. Ωστόσο, παραμένει μια δημοφιλής προσωπικότητα, το πρόσωπο της οποίας εμφανίζεται σε πινακίδες σε ολόκληρη την χώρα. Μάλιστα, το 2019, το μοντέλο ήταν παρουσιάστρια του μουσικού διαγωνισμού Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ.

View this post on Instagram

🧜🏼‍♀️

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την κατοικία της Ραφαέλι, τις περιοδείες που έκανε το μοντέλο στην νωρίτερα αυτή τη δεκαετία ως πρόσωπο σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του ειδικού τεύχους του περιοδικού Sports Illustrated όπου τα μοντέλα φωτογραφίστηκαν με μαγιό και όταν διατηρούσε σχέση με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. 

Ο ισραηλινός νόμος φορολογεί την πρώτη κατοικία όταν ο ιδιοκτήτης περνά το μεγαλύτερο μέρος του ημερολογιακού έτους στην χώρα. Η Ραφαέλι ισχυρίστηκε το αντίθετο και συνεπώς δεν χρειάστηκε να δηλώσει το παγκόσμιο εισόδημα για κάποια χρόνια. Ομως οι εισαγγελείς απέρριψαν τον ισχυρισμό και την κατηγόρησαν για παροχή λανθασμένων φορολογικών στοιχείων. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο της Ραφαέλι είπε ότι εκείνη κέρδισε 7.2 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 2009 και 2012, ενώ ισχυρίστηκε ότι κατοικεί στο εξωτερικό για να αποφύγει την καταβολή φόρων. 

Το μοντέλο, παρουσιάστρια, ηθοποιοός και επιχειρηματίας Ραφαέλι έχει κάνει δυο γάμους. Με τον σύζυγό της Αντι Εζρα έχουν τρια παιδιά: την Λιβ, την Ελ και τον Ντέιβιντ.

View this post on Instagram

Make up for the first time in 4 months💄

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

View this post on Instagram

@carolinalemkeberlin.il

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

View this post on Instagram

These boots are made for posing 🖤

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

 

 

Πηγή: The Guardian