Η νέα εφαρμοφή του WhatsApp που σου επιτρέπει να είσαι αόρατος

H νέα εφαρμογή θα λειτουργήσει για όλους τους χρήστες μέσα στον μήνα, παρέχοντας «αόρατη» αποχώρηση από τις ομάδες
via Associated Press

Μια νέα εφαρμογή προωθεί το WhatsApp που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποχωρούν από ομαδικές συνομιλίες χωρίς να γίνεται αντιληπτή η έξοδός τους από αυτή.

Μέχρι σήμερα, η αποχώρηση από μια τέτοιο ομαδική συνομιλία μπορεί να είναι άβολη, καθώς όλοι όσοι μετέχουν στην ομάδα ενημερώνονται.

Όταν μάλιστα αυτές οι ομάδες είναι επαγγελματικές η αμηχανία είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Με τη νέα εφαρμογή, που θα λειτουργήσει για όλους τους χρήστες αυτό τον μήνα, το WhatsApp θα παρέχει «αόρατη» αποχώρηση καθώς θα μπορούν να το δουν μόνο οι διαχειριστές της ομάδας.

Στόχος είναι η βελτίωση της υπηρεσίας απορρήτου με την πλατφόρμα να ετοιμάζει και δεύτερο εργαλείο όπου οι χρήστες θα μπορούν να μην κάνουν γνωστή την παρουσία τους ώστε κανείς να μην ξέρει εάν και πότε είναι συνδεδεμένοι.

Το WhatsApp δοκιμάζει επίσης μια ρύθμιση που θα εμποδίζει τους χρήστες να στέλνουν τα screenshots σε άλλους χρήστες εάν θα τα έχουν ήδη ανοίξει.

Σε ανάρτηση τους στο Facebook ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta στη οποία ανήκει το WhatsApp, είπε ότι «θα συνεχίσει να χτίζει νέους τρόπους για να προστατεύει τα μηνύματά και να τα διατηρεί ιδιωτικές και ασφαλής τις συνομιλίες και την ταυτότητα των χρηστών».

Η Meta επιδιώκει να κερδίσει την εύνοια των νεότερων χρηστών του “Gen Z” που έχουν αποφύγει τις κοινωνικές εφαρμογές όπως το Instagram και το Snapchat και έχουν στραφεί στο TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance.