Η Νέα Υόρκη θέλει να προσφέρει στους τουρίστες δωρεάν εμβόλια COVID-19 το καλοκαίρι

Σε κινητά κέντρα εμβολιασμού κοντά σε μεγάλα αξιοθέατα, όπως το Σέντραλ Παρκ.
Νέα Υόρκη - Φώτο αρχείου
Νέα Υόρκη - Φώτο αρχείου
Getty Images

Είναι πολύ πιθανό σενάριο, η Νέα Υόρκη να ξεκινήσει να προσφέρει δωρεάν εμβόλια κορoνoϊού στους τουρίστες που θα την επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι, καθώς ετοιμάζεται για ολικό «άνοιγμα», δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο, σε δημοσίευμα στο Insider.

Ο ίδιος αναφέρει ότι τα κινητά κέντρα εμβολιασμού θα μπορούσαν να μεταφερθούν κοντά σε μεγάλα αξιοθέατα όπως το Σέντραλ Παρκ, για να εμβολιάζουν εκεί τους τουρίστες με το εμβόλιο μιας δόσης, της Johnson & Johnson, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Προσθέτει ότι η κίνηση αυτή, θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να επισκεφθούν την πόλη, δηλώνοντας έμμεσα ότι είναι ένα ασφαλές μέρος.

Το σχέδιο θα χρειαστεί έγκριση από το κράτος της Νέας Υόρκης και ο ντε Μπλάσιο λέει ότι οι νομθεσίες της πολιτείας θα πρέπει να αλλάξουν, αν θέλουν να γίνουν εμβολιασμοί σε άτομα που δεν ζουν ή δεν εργάζονται σε αυτή, αναφέρει στο NBC New York.

Ο Ντε Μπλάσιο λέει ότι η ομάδα του εργάζεται σε ένα σχέδιο με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουούμο. Ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι η πόλη σκοπεύει να ανοίξει ξανά την 1η Ιουλίου. Ο Κουόμο, με την σειρά του, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το Broadway, τα εστιατόρια και τα καταστήματα θα επιστρέψουν σε λειτουργία με λιγότερους περιορισμούς από τον Μάιο.

Με πληροφορίες από Insider, Wall Street Journal, NBC

Δημοφιλή