Νέα Υόρκη: Τον Σεπτέμβριο σηκώνουν ξανά αυλαία τα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ

Θα λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητας τους.
VIEW press via Getty Images

Οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ θα σηκώσουν αυλαία στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά από μια διακοπή 18 μηνών λόγω πανδημίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου και τα θέατρα θα λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους, είπε ο Κουόμο.

«Το Μπρόντγουεϊ είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας και της οικονομίας της Πολιτείας μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που η αυλαία θα ανοίξει ξανά», έγραψε σε tweet ο Κουόμο.

«Η επανεκκίνηση του Μπρόντγουεϊ είναι περίπλοκη υπόθεση», δήλωσε η πρόεδρος της Broadway League, Σάρλοτ Στ. Μάρτιν. «Το γεγονός ότι ο κυβερνήτης έδωσε το πράσινο φως για την προπώληση εισιτηρίων των φθινοπωρινών παραστάσεων είναι ζωτικής σημασίας για μας», πρόσθεσε.

Οι παραγωγοί θα συνεργαστούν με τις αρχές όσον αφορά τα μέτρα προστασίας. Θεωρείται πιθανό να ζητείται κατά την είσοδο του κοινού πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς τίθεται το ερώτημα κατά πόσο οι θεατές θα αισθάνονται άνετα χωρίς να γνωρίζουν εάν ο άνθρωπος που κάθεται στη διπανή θέση έχει ή όχι λάβει το εμβόλιο.

Χιλιάδες ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί και τεχνικοί βρέθηκαν χωρίς δουλειά, όταν τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ έκλεισαν τον Μάρτιο του 2020. Ορισμένες παραστάσεις, όπως τα μιούζικαλ «Frozen» και «Mean Girls» ανακοίνωσαν πως δεν θα επιστρέψουν.

Τριάντα μία παραστάσεις προετοιμάζονταν όταν επιβλήθηκε το κλείσιμο.

Περισσότερα από 14,8 εκατομμύρια εισιτήρια είχαν πωληθεί για τις παραστάσεις τη σεζόν 2018-2019, που έληξε τον Μάιο, φέρνοντας εισπράξεις ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα ταμεία της Broadway League. Το 63% των θεατών ήταν τουρίστες, εκτός των ΗΠΑ ή εκτός της Νέας Υόρκης, καθώς τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ είναι μεταξύ των μεγαλύτερων τουριστικών αξιοθέατων της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Δημοφιλή