Η μοιραία συναυλία στην Χαλκιδική που γέμισε κρούσματα την Θεσσαλονίκη

Οι 2.000 παρευρισκόμενοι, οι θετικοί στον ιό μπάρμεν και το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.
Facebook/Γιώργος Σαμπάνης

Μία συναυλία στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στο beach bar «Αχινός» στον Χανιώτη, ήταν αρκετή για να διασπείρει τον ιό στην συμπρωτεύουσα. Το απόγευμα της Τετάρτης διαγνώστηκαν 36 κρούσματα μόνο στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου, που όπως προκύπτει η μετάδοση έγινε από νεαρό που παρευρέθηκε στη συναυλία.

Σύμφωνα με το σάιτ της Θεσσαλονίκης, thestival.gr, στη συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη στο προαναφερθέν beach bar, παρευρέθηκαν περίπου 2.000 άτομα, ενώ τρεις μπάρμαν που ετοίμαζαν ποτά για όλο αυτό τον κόσμο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το ίδιο και ένας αθλητής από επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

Εργαζόμενος του beach bar κατήγγειλε στο thestival ότι δόθηκε γραμμή να μην μαθευτεί η ύπαρξη κρουσμάτων για να μην δυσφημιστεί η επιχείρηση. Ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια όμως κάποιοι το θεώρησαν λάθος και κατήγγειλαν τα όσα έγιναν.

Οι φωτογραφίες στο Facebook έχουν διαγραφεί μετά τον σάλο που προκάλεσαν.

Την ίδια ώρα γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα της διασκέδασης δηλώνει στο thestival: «Θα πρέπει και οι καλλιτέχνες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να κατεβάσουν το κασέ τους. Δεν γίνεται να ζητάνε 20.000 για μια συναυλία. Από που θα βγουν αυτά τα λεφτά. Αναγκάζονται οι επιχειρηματίες να βάλουν στα μαγαζιά τους περισσότερο κόσμο για να μην πτωχεύσουν. Δίνουμε ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες».

Σημειώνεται, ότι στον οίκο ευγηρίας είχαν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες κάποιος ένοικος να κολλήσει.

Οι επισκέψεις είχαν σταματήσει για όλους τους ενοίκους, ενώ οι εργαζόμενοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Ωστόσο αυτά τα μέτρα δεν ήταν αρκετά προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ειδικότερα το πρώτο κρούσμα προήλθε από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με έναν φίλο του ο οποίος πραγματοποίησε διακοπές στη Χαλκιδική και είχε πάει σε συναυλία.

Facebook/ Γιώργος Σαμπάνης