Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τουρκία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια

Οι περιορισμοί θα ισχύουν για δύο Σαββατοκύριακα.
Anadolu Agency via Getty Images

Περιορισμούς στις εξόδους θέτει για αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο η Τουρκία, λόγω των εξετάσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια, όπως ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών στις 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, το lockdown θα ισχύει για τις 20 και τις 27 Ιουνίου μεταξύ 9:30 και 3 μ.μ.

Οι απαγορεύσεις θα επεκταθούν και στις 28 Ιουνίου που θα ισχύουν από τις 9:30 έως τις 6:30 μ.μ.

Τα άτομα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς για να δώσουν εξετάσεις καθώς και οι συγγενείς τους που θα τους μεταφέρουν εκεί εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις.

Οι δήμοι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την αναστάτωση στις δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ μέσα στις έκτακτες ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται και τα πιο συχνά δρομολόγια.

Στο διάστημα αυτό ωστόσο, τα αρτοποιεία, τα μανάβικα, τα καταστήματα και τα κρεοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οι χώροι εργασίας που πραγματοποιούν δραστηριότητες που σχετίζονται με την παραγωγή, την μεταφορά και την πώληση φαρμάκων, ιατρικών συσκευών, μασκών και απολυμαντικών θα παραμείνουν επίσης ανοιχτοί μαζί με τα καταφύγια ζώων, τα ξενοδοχεία, τα πρατήρια καυσίμων, τις εταιρείες logistics και τις υπεραστικές δημόσιες μεταφορές.

«Το Συμβούλιο Επιστημών του Υπουργείου Υγείας έκανε μια σύσταση για να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τις εξετάσεις. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε την περιορισμένη απαγόρευση κυκλοφορίας για να εμποδίσει το πλήθος να συγκεντρωθεί στους δρόμους κατά την διάρκεια των εξεταστικών ωρών. Έτσι, αφιερώνει την μέρα στους νέους», έγραψε ο Φαχρετίν Κόκα στο Twitter στις 18 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η πρώτη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Τουρκία κηρύχθηκε στις 11-12 Απριλίου για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού και διήρκεσε για πολλές εβδομάδες.

Ο υπουργός Παιδείας της χώρας διευκρίνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διεξαγωγή εξετάσεων.

«Ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων αυξήθηκε από 13.000 σε 18.000 επειδή θέλουμε οι μαθητές να είναι άνετοι και να διατηρούν τις αποστάσεις», δήλωσε ο Ziya Selçuk στο Anadolu Agency.

Ξεχωριστά εξεταστικά κέντρα έχουν δημιουργηθεί για τους μαθητές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Πριν την είσοδο τους στις αίθουσες, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα, ωστόσο αν το επιθυμούν, μπορούν να την βγάλουν κατά την διάρκεια της εξέτασης.

(Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα