Όχι άλλη βία - Τέσσερις αρθρογράφοι αντιδρούν για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Σε μια κουρασμένη κοινωνία εάν ξεπεραστεί το μέτρο τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες.
|
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Ν.Σμύρνης κατοίκων της περιοχής, για την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας και τον ξυλοδαρμό πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμου μετακίνησης σε οικογένεια που καθόταν στην πλατεία, Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Ν.Σμύρνης κατοίκων της περιοχής, για την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας και τον ξυλοδαρμό πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμου μετακίνησης σε οικογένεια που καθόταν στην πλατεία, Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση της κοινωνίας, αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η συμπλοκή αστυνομικών με πολίτες που σημειώθηκε την Κυριακή (7//2021) στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Η αστυνομική βία που ασκήθηκε σε πολίτες όπως αυτή καταγράφηκε και καταγγέλεται έρχεται να προστεθεί στην κόπωση της κοινωνίας από τον ένα χρόνο περιορισμού λόγω πανδημίας και τα συνεπακόλουθα αυτής.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη πως σε μια κουρασμένη κοινωνία εάν ξεπεραστεί το μέτρο τότε μπορεί να προκληθούν εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η κυβέρνηση, οι θεσμοί, αλλά και η αστυνομία πρέπει να λειτουργήσουν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και να κερδίσουν πάλι την εμπιστοσύνη του πολίτη.

Σε αυτό το πλαίσιο τέσσερις αρθρογράφοι της HuffPost Greece εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.

«Κύριοι (και κυρίες) μην ξεχνάτε ότι οι εικόνες και τα μηνύματα που περνάτε έχουν αποδέκτες ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια τους εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Κάποιοι από αυτούς είναι σε αναστολή, άλλοι άνεργοι και όλοι μαζί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει» γράφει ο συντάκτης της HuffPost κ. Δημήτρης Μπούρας στο άρθρο του με τίτλο: Κύριοι, χαλαρώστε. Οχι τα μέτρα, τον τρόπο σας.

Όχι άλλη βία. Δεν είναι αυτή αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη, τονίζει στο άρθρο του ο κ. Χρήστος Λαζαρίδης Υπεύθυνος Επικοινωνίας στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. «Είμαι γιος αστυνομικού. Ο πατέρας μου υπηρέτησε την κοινωνία και την Πολιτεία για τρεις δεκαετίες και βάλε» σημειώνει ο ίδιος και τονίζει την ανάγκη να ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για την επάρκεια και την ποιότητα της εκπαίδευσης των αστυνομικών οργάνων, των υπαλλήλων του κράτους και της Πολιτείας.

Διαβάστε το άρθρο:

Όχι άλλη βία

Βάλτε τέλος στην αστυνομική βία, τώρα, ζητεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας πως όταν το ίδιο το κράτος κορυφώνει την ένταση που νιώθει η κοινωνία τότε το κράτος γίνεται εχθρός.

Η ένταση που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το περιστατικό στην Νέα Σμύρνη προβληματίζει τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Καθηγητή Εγκληματολογίας του Παν/μιου Αθηνών, τον κ. Γιάννη Πανούση.

Ο κ. Πανούσης χωρίς διακρίσεις υπογραμμίζει ότι η ανευθυνότητα, η αδιαφάνεια και η ατιμωρησία, είναι οι τρείς πλευρές του τριγώνου της Ανομίας στη δημόσια ζωή.

Σημειώνει δε πως «η Δημοκρατία μας για να σωθεί έχει ανάγκη από ενημερωμένους επιστήμονες, έντιμους διαχειριστές, ηθικούς πολιτικούς και σοφούς δασκάλους».

Διαβάστε το άρθρο:

Μη λύειν το κοινόν αγαθόν;

Πήγαινε στην αρχική σελίδα