Η Γκλεν Κλόουζ στη δεύτερη σεζόν του «Tehran»: Στην Ελλάδα και πάλι τα γυρίσματα

Ο πρώτος κύκλος του θρίλερ κατασκοπείας είχε γυριστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Αθήνα.
Gregg DeGuire via Getty Images

Η Γκλεν Κλόουζ εντάσσεται στο καστ του δεύτερου κύκλου του θρίλερ κατασκοπείας «Tehran», που έκανε πρεμιέρα το περασμένο καλοκαίρι στο Apple TV Plus και σημείωσε παγκόσμια επιτυχία.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός θα υποδυθεί μία Βρετανίδα η οποία ζει στην Τεχεράνη, την Μαρζάν Μονταζέρι.

Η πρώτη σεζόν, που γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Αθήνα, με ένα διεθνές καστ Ισραηλινών, Ελλήνων, Ιρανών και όχι μόνο ηθοποιών, επικεντρώθηκε στην ιστορία της Ταμάρ Ραμπινιάν (Νιβ Σουλτάν), πράκτορα της Μοσάντ η οποία ήταν σε επικίνδυνη μυστική αποστολή στην Τεχεράνη.

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν σύντομα και θα γίνουν και πάλι στην Ελλάδα, παρά, σύμφωνα με το Variety, «την συνεχιζόμενη νομική διαμάχη σχετικά με τη χρήση κεφαλαίων που διατίθενται στον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό για την παραγωγή μίας σειράς στο εξωτερικό» -σημειώνεται ότι η σειρά προβλήθηκε πρώτα στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ, ΚΑΝ.

Τη σειρά υπογράφουν οι Μόσε Ζόντερ, Όμρι Σενχάρ, Ντάνα Εντεν και Μαόρ Κον. Σκηνοθέτης της πρώτης σεζόν ήταν ο Ντάνιελ Σιρκίν.

Η οκτώ φορές υποψήφια για Όσκαρ, βραβευμένη με τρία Emmy και τρία Βραβεία Τόνι, Γκλεν Κλόουζ ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα της ταινίας «Swan Song», με τον Μαχερσάλα Άλι και την Ναόμι Χάρις για το Apple TV Plus.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή