Υδρα: Προανακριτική έρευνα για τη φωτιά - Συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες της θαλαμηγού

Εξετάζονται όλα τα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής.
,
,
Eurokinissi

Συνελήφθησαν 13 επιβαίνοντες της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα ενώ παράλληλα, κατασχέθηκε το σκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται προανακριτική έρευνα της Πυροσβεστικής σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/6) σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι στην Ύδρα. Για τον λόγο αυτό, η Πυροσβεστική ζήτησε από το Λιμενικό τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, στη Βουλιαγμένη κατέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/6) το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για το οποίο υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας ότι από αυτό έπεσαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά το βράδυ της Παρασκευής.Το σκάφος δεν έδεσε στη μαρίνα, αλλά ήταν αγκυροβολημένο, ανοικτά έξω από τη μαρίνα.

Αγανάκτηση των κατοίκων της Ύδρας

Την αγανάκτιση του ιδίου αλλά και των κατοίκων της Υδρας εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού για τη χθεσινή φωτιά στο νησί που ξέσπασε από ασυνείδητους που επέβαινανα σε θαλαμηγό και πέταξαν πυροτεχνήματα.

«Αν ισχύει αυτό, είναι πραγματικά κάτι που με θλίβει ιδιαίτερα» είπε ο Γιώργος Κουκουδάκης εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

«Θα το αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές. Στην περιοχή που εκδηλώθηκε δεν είναι κάτι. Δεν είναι ούτε οργανωμένη παραλία δίπλα, ούτε τίποτα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ακόμη στο νησί, έχει έρθει με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο και κάνει ρίψεις. Έχει οριοθετηθεί η φωτιά, ευτυχώς δεν πέρασε στο πυκνό πευκοδάσος που υπάρχει στην περιοχή» σημείωσε ο δήμαρχος.

Τόνισε μάλιστα, ότι σε συνεργασία με το λιμενικό και την αστυνομία αναζητούνται οι επιβαίνοντες στη θαλαμηγό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ζητήσει από το λιμενικό στίγματα και στοιχεία όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Ύδρας και εξετάζουν το υλικό από τα βίντεο.

Δημοφιλή