Ευρώπη καλεί Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία του Σαρλ Μισέλ με τον Ρώσο πρόεδρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε στις λάθος εκτιμήσεις και τις απώλειες.

«Ζήτησα έντονα άμεση ανθρωπιστική πρόσβαση και ασφαλή διέλευση από τη Μαριούπολη και άλλες πολιορκημένες πόλεις, ακόμα περισσότερο λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα» δήλωσε μέσω Twitter για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Επανέλαβα τη θέση της ΕΕ: Στήριξη προς την Ουκρανία και την εθνική κυριαρχία της, καταδίκη και κυρώσεις για τη ρωσική επιθετικότητα. Η ενότητα, οι αρχές και οι αξίες μας δεν παραβιάζονται» πρόσθεσε.

Ο Μισέλ υπογράμμισε τις «λάθος εκτιμήσεις και τις απώλειες» της Ρωσίας, ενώ πηγή ανέφερε στο BBC πως παρουσίασε τις θέσεις της ΕΕ στον Πούτιν με «άμεσο και ευθύ τρόπο», προσθέτοντας πως σκοπός ήταν να «διαπεράσει το κενό πληροφόρησης» που ίσως υπάρχει γύρω του.

Το Κρεμλίνο από πλευράς του είπε ότι ο Πούτιν είπε στον Μισέλ ότι θα είχε απευθείας συνομιλίες με τον Ζελένσκι μόνο εάν οι συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών αποδώσουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Μισέλ ότι το Κίεβο έδειχνε πως δεν ήταν έτοιμο για αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά για ασυνέπεια στις διαπραγματεύσεις.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα