ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2021 10:03 EEST

Έφηβοι στην Αυστραλία σκότωσαν 14 καγκουρό, μεταξύ των οποίων δύο μωρά

Της επίθεσης επιβίωσε μόνο ένα μωρό, σοβαρά τραυματισμένο. Κάτοικοι βρήκαν τα ζώα νεκρά στη μέση το δρόμου.

imageBROKER/Juergen & Christine Sohns via Getty Images

Δύο έφηβοι, είναι σύμφωνα με την αστυνομία στη Αυστραλία τα άτομα που σκότωσαν 14 καγκουρό σε παραλιακή πόλη νότια του Σίδνεϋ.

Οι ντόπιοι βρήκαν τα ζώα, που έμοιαζαν σαν να τα είχαν σφάξει σε δύο δρόμους στο Μπέιτμανς Μπέι το Σάββατο ενώ ανάμεσα τους ήταν και τρία μωρά καγκουρό εκ των οποίων μόνο το ένα επέζησε.  

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε στο BBC ότι τα δύο κοπάδια καγκουρό είχαν χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο και πως συνελήφθησαν δύο 17χρονα αγόρια που ζουν στην περιοχή.

Η αστυνομία δεν έδωσε καμία πληροφορία για τα κίνητρα των δραστών που κατηγορούνται για κακοποίηση και δολοφονία ζώων και αναμένεται να λογοδοτήσουν ενώπιον δικαστηρίου τον Νοέμβριο.

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όποιος καταδικαστεί για κακοποίηση ζώων αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και πρόστιμο 22.000 δολαρίων Αυστραλίας  (ευρώ ). 

Η Υπηρεσία Προστασίας της Άγριας Ζωής ανακοίνωσε πως έχει αναλάβει την φροντίδα του μωρού καγκουρό που έχει τραυματιστεί σοβαρά και ήταν το μόνο που επιβίωση της επίθεσης.

Όπως σχολίασε, όλοι οι εθελοντές στην Υπηρεσία έχουν σοκαριστεί από την βίαιη αυτή δολοφονική επίθεση σε βάρος των ζώων. 

Κατά μέσο όρο, περίπου 50.000 καταγγελίες για κακοποίηση ζώων διερευνώνται από το RSPCA στην Αυστραλία κάθε χρόνο. 

Πηγή: BBC